2017. február 14., kedd

Too Much Information Book Tag

Sziasztok!
Hát igen, végre eljutottam idáig is, kitöltöm ezt a szép kis rövidke Book Taget is. Szintén nem emlékszem, ki hívott már ki, de az biztos, hogy nem egy vagy két moly... szóval lássuk csak, miből élünk :)



1. Melyik szereplőnek van a legjobb stílusa?

Celaena Sardothien, az Üvegtrónból. Imádom, hogy nem tudta megtörni Távolvég és hogy két gyilkolás között képes foglalkozni azzal, hogy a bálra, melyik ruhát vegye fel. :) S van egy cuki kutyusa, Fürge, nem is kell több :)

2. A könyves szerelme(i)d?

Nekem ilyenek nincsenek. Vannak jó könyves pasik, akik azért grrr.... de nincs olyan, akibe úgy bele lennék bolondulva. De ha nagyon kellene mondani, akkor mondjuk Tristan a Lebegésből. :)

3. Valaha szeretett szereplő, akit mostanában kezdtél megutálni?

Ha valamelyik szereplőt szeretem, azt már nem fogom megutálni, hiszen mindegyik hős jellemfejlődésen megy keresztül. De legalábbis külső tényező nélkül nem változik meg. Szóval ezt a kérdést passzolom. Akit szeretek, azt első lapozásra, akit nem, azt is....

4. Legnagyobb/leghosszabb könyv a polcodon?

Az Outlander harmadik része: Az utazó. Röpke 1144 oldalas a drága. De nagyon remélem, hogy ezt a címet hamarosan átveszi a negyedik rész *.*

5. A legnehezebb könyv a polcodon?

Egyértelműen Andrew S. Tanenbaum: Számítógép-architektúrák könyve.... Azzal embert lehetne ölni! Sosem hordtam táskában, mert tényleg annyira nehéz... nem tudom mitől van ez, de lehet a borító alá el van rejtve pár kis ólomdarab. Vagy mert szimplán nehéz olvasmány... muhaha :D

6. Vannak könyves posztereid?

Nincsen, egy darab sem. Nem azt mondom, szemezgettem már párral, de alapvetően nem rakok ki ilyeneket. Ha lehetne akkor a falat puzzle-k és @Via_Berta művei díszítenék! :)

7. Vannak könyves ékszereid?

Ha jól tudom, akkor csak egy: van egy időnyerőm. Sajnos nem működik... Nem tudjátok, hol lehetne szervizeltetni? Az Abszol úton nem vállalták :/

8.OTP*-d? (*OTP ~ One True Paring, avagy a tökéletes páros (olyanok, akik egyébként nem alkotnak egy párt, de a rajongó szemében tökéletes párosításnak tűnnek. Szóval fanok kedvencei együtt.)

Én ezeken sosem gondolkodom. Ha a könyvben úgy van megírva, hogy ők nincsenek együtt, annak oka van. Majd az író szépen eldönti, hogy összehozza -e őket a továbbiakban. Ha meg nem... nem, ezek sosem jutnak eszembe.

9. Kedvenc könyvsorozatod?

Csak egyet nem tudok mondani, képtelenség, ezért inkább sorolom, de a teljesség igénye nélkül. A sorrend nem mérvadó:
 A csábítás kilenc szabálya, A szabadulás, Borbíró Borbála, Éjangyal-trilógia, Gemma Doyle-történetek, Hatalom-trilógia, Hollófiúk, John Cleaver, Outlander, Tigris, Üvegtrón

10. Kedvenc filmadaptáció-betétdalod?

Alapvetően nem szoktam nagyon filmeket nézni, ezért számomra ez fogós kérdés. De egyet azért tudok mondani, amit nagyon szeretek. Nem röhög!



11. Egy könyv/történet, aminél azt kívánod, hogy bárcsak folytatódna?

Hirtelen csak olyan jutott eszembe, aminek még nem jelent meg a folytatása, de lesz :) De a Hatalom trilógiáról még olvasnék, szívesen! :)

12.Kedvenc egykötetes könyv?

Kapásból rávágtam volna, hogy Bright Side, de ez sem igaz, hiszen, annak van folytatása, csak még nem jelent meg.  Az egyik legújabb kedvencem, amire illik ez a cím, a Cinder és Ella Kelly Oram tollából! :)

13.Mióta olvasol?

10-11 évesen váltam könyvmollyá, édesanyám elvesztése után. A könyvek voltak az én mentsváraim. Segítettek a lélegzésben. Mind a mai napig hozzájuk fordulok, ha gondom van.

14. Melyik Roxforti házba tartozol?

Szinte biztos voltam benne, hogy én Hollóhátas vagyok, de kitöltöttem a kvízt és éppen egy picivel, de a Griffendélbe osztott. Úgy néz ki a bátorság mégis megvan bennem, csak jó mélyen eltemetve. De ha újra átvehetném a plecsnit, lehet Hollóhátos lennék.

15. Mit keresel egy könyvben?

Legtöbbször szórakozást, kikapcsolódást. Sokszor a kérdéseimre választ. Értelmet. Általában meg is találom.

16. Kedvenc idézeted?

"Gyorsan történt. Harminckét perc kellett ahhoz, hogy elpusztuljon egy világ, és megszülessen egy másik." - Justin Cronon: A szabadulás

Az én életem is 32 perc alatt tört darabjaira és szükség szült másikat.


17. Kedvenc író(nő)d?

Puskáztam moly.hu-ról:  Andrew Lucas McIlroy, B. N. Toler, Brent Weeks, Diana Gabaldon, Gaura Ágnes, Hajdú-Antal Zsuzsanna, J. Goldenlane, Jennifer A. Nielsen, Justin Cronin, Kim Holden, Maggie Stiefvater, Magos Judit, Sarah MacLean, Szujer Orsolya, Tammara Webber, Baráth Viktória, Gombos Tünde, Cserjési Petra, Kelly Oram

18. Kedvenc borítód?



19. Akciódús vagy Romantikus?

Robbanjon fel a világ a szívükkel együtt! Szeretem, ha egy könyvnek van tartalma, igenis folyjanak az események! De mostanában rá kellett jönnöm, hogy én rengeteg romantikus történetet olvasok, és szeretem őket :O Ez meglepett, azt hittem, inkább fantasy fan vagyok.

20. Hova mész, ha valami szomorú történik az egyik könyvedben?

Valószínűleg a következő oldalra... Ez de hülye kérdés.... hát olvasom tovább, ugyan hova mennék? A hűtőhöz fagyiért?!

22. Mennyi ideig gyászolsz egy könyvet?

Miért kellene egy könyvet gyászolni? Ennek a kérdésnek sincs sok értelme. Az egy dolog, hogy van oylan történet, amit napokig magammal cipelek, de hahó... bármikor ki tudom újra nyitni, nincs mit gyászolni....

23. Legkevésbé kedvenc könyved?

Kezdek bosszús lenni.... hogy lehetne valami kevésbé kedvenc. Vagy kedvenc vagy nem. Ez olyan, mint mikor megkérdezik, melyik gyerekedet szereted jobban....

24. Pozitív dolgok egy szereplőben?

Nem nyafog és nem cukibaba, akinek minden az ölébe hullik első kézlegyintésre. Szeretem ha valósághű, tehát megdolgozik azért, amije van. 

25. Negatív dolgok egy szereplőben?

Az előző pontban már felsoroltam. Szóval ezt passzolom.

26. Miért kezdtél el blogolni?

Hogy a saját gondolataimat ki tudjam fejteni egy felületen, ami azért böngészhető is. Egy word dokumentumba nem lehet, mert az akkor csak egy ömlesztett szöveg lenne. Számomra a blog egyfajta önmegvalósítás.

27. Félelmetes könyv?

Hát ilyet konkrétan nem tudok mondani. Van olyan, amitől borzongtam, megcsörrent a telefon olvasás közben és a szívem ki akart ugrani a helyéről, de félelmetes nincs. Cujo története mondjuk hazavert rendesen. Amikor a nő felébred és egy üveggel elválasztva bámulja a kutya.... Na ott azért elhajítottam a könyvet...

28. A legutóbbi könyv, ami megsiratott?

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbjeinél azért elmorzsoltam a szemem sarkában pár cseppet. De igazán sírós könyv egyedül a Bright Side volt.

29. A legutóbbi könyv, amit 5 csillagra értékeltél?

Clélie Avit: Itt vagyok. Nagyon imádnivaló történet. Nagyon mély tartalommal bír. Kedvenc is lett!

30. Kedvenc könyvcímed?

Aha... Nincs. Csomó cím jól hangzik, de nem tudnék egyet választani, ami kiemelkedik.

31. A legutóbbi könyv, amit olvastál?

Clélie Avit: Itt vagyok. Utoljára kedvencet avatni nem is olyan rossz dolog. Mostanában sok nem nekem való könyv akadt a kezembe, szóval ez most boldoggá tesz. :)

32. Mit olvasol éppen?

Gaura Ágnes: Lángmarta örökség, tehát a Borbíró Borbála sorozat negyedik részét.

33. A legutóbbi filmadaptáció, amit láttál?

A könyvet nem olvastam, de megnéztem Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit. Hát a film az kritikán aluli szerintem., Végig unatkoztam....

34, Egy szereplő, akivel mindig is beszélni akartál?

Bright Side! Nagyon szeretnék elbeszélgetni vele egy kávé mellett. Úgy hiszem, jó barátnők lennénk.

35. Egy író, akivel mindig is beszélni akartál?

Ezen sosem gondolkodtam, sosem hittem volna, hogy valóra válhat, az alapvető nyelvi akadályok miatt.

36. Kedvenc olvasós nasi?

A kávé annak számít? Viccet félretéve, egy kis kávé vagy tea mindig van a könyv mellett. Nasi... az változó, de szeretek gyümölcsöt majszolni közben, mondjuk ananászt vagy pomelót. :)

37. Egy könyves világ, amiben szívesen élnél?

Húúúúha... Mondjuk nagyon kíváncsi lennék, milyen lehet a Langton házba lakni, de nem tudom Wolf úr ezt mennyire díjazná. :) 

38. Egy könyves világ, amiben NEM szívesen élnél?

Egy disztópia helyszínén nem szívesen fordulnék meg. Nem poén, ha zombik pályáznak a csökött agyamra például.

39. A legutóbbi alkalom, amikor megszagoltál egy könyvet?

A Book Tag kitöltése előtt. No, hát szeretem szaglászni a könyveimet. Minden reggelt úgy indítok, hogy megpuszilom párom, készítek neki egy teát, majd köszöntöm a könyveimet is, ha már van egy ilyen gyönyörű szekrényem! :)

40. Furcsa veszekedések a könyvekben?

Furcsa kérdések egy book tag-ben? 40.

41. Kedvenc romantikus könyv?

Tammara Webber: Easy és Breakable. Ezek mindent visznek, imádom őket!

42. Írsz?

Jha, most is éppen töltöm ki ezt a kérdőívet.... Viccet félretéve szoktam. Most épp egy pályázati munkán dolgozom. Alapvetően csak magamnak írtam, sosem mutattam meg senkinek. Mostanában ez megváltozott, ezért ha lesz időm, lehet kicsit elkezdek foglalkozni vele. :)

43. Kedvenc varázstárgy?

Egy időnyerőt elfogadnék. Persze egy működőt! Vagy Grayson pulcsiját, hogy én is beléphessek az álmok világába! :)

44. Quidditch posztod?

Ezt nem nagyon értem. Passzolom.

45. Egy zene, amiről egy könyv jut eszedbe?

Nem szoktam keverni a zenét a könyvekkel. Számomra ez két külön tevékenység, szóval nem tudok összepárosítani. Bocsi.

46. Kedvenc könyves közösségi oldal?

Moly.hu. Szerintem ez alap, minden moly számára.

47. Használod?

Tavaly április óta, igen! :)

48. Kedvenc Fandom?

Nem élek ilyenekkel. Nekem bőven elég az író által írt történet.

49. Hány könyved van?

A moly. hu szerint jelenleg 216 kötettel rendelkezek. Ebben benne van párom pár kötete is, szóval úgy 200 darabos a készletem. Imádom minden egyes darabját *.*

50. Kit hívsz meg? 

Úgy érzem, hogy senkit, mert már csak én voltam elmaradva vele. De forrásmegjelöléssel szabadon vihető :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése