2017. június 9., péntek

Tavaszi összefoglaló


Sziasztok!

Megint eltelt három hónap, egy évszak... s még milyen gyorsan! Rengeteg minden történt ez idő alatt velem. 
- Fél éves lett a blog
- 23 éves lettem
- Elköltöztünk az ország másik felébe
- munkahelyet váltottam
- és még sorolhatnám.

A tavasz mindig is a kedvenc évszakom volt, hiszen ilyenkor az ember teljesen feltöltődik energiával. Ahogy a virágok bimbót hajtanak és a fák zöld árnyalatra váltanak, úgy én magam is kiteljesedem. Minden kis napsugárnak, ami elér örülök és megadja a napi jókedvet. Az illatokról már nem is beszélve! Nincs is jobb érzés, mint kiülni a parkba olvasni, miközben a nap simogatja a bőröd...
Apropó, olvasni...
Nézzük is csak, hogy március 1. és május 31. között, milyen arányokat sikerült elérnem:

E három hónap alatt:

- 37 könyvet olvastam el, ami összesen
- 12 918 oldalt jelent.
- 17 érdemelte ki az öt Csinges értékelést.
- 4 lett kiemelt kedvenc
- 5 nem ütötte meg a szerethető szintet
- 10 magyar szerző tollából származott


S akkor jöjjenek azok, amiket jó szívvel ajánlanék olvasásra:

Az első helyen rögvest egy magyar író tollából származó romantikus történetet mutatnék be. Ahogy megláttam a borítót, nem bírtam magammal: azonnal elő kellett rendelnem. Tudom, ez egy nagy hibám, de ha valami nagyon megtetszik, azt meg kell szereznem. Ez volt az első, amit Anne-től olvastam, így nem tudhattam, mire számíthatok. Ahogy felütöttem a könyvet, minden kétségem elszállt. Chloe története annyira magával ragadott, hogy az olvasás felénél kedvencnek jelöltem. A történet hihetetlenül érdekfeszítő és szívfacsaró: bemutatja, hogy milyen egy bántalmazott nő mindennapja, milyen nehézségekkel kell szembenéznie, főleg a kapcsolatok terén. Ez a könyv erőt ad minden nőnek. Egyfajta lelki támasz.Megmutatja, hogy történhetnek még csodák, hogy attól független, hogy volt egy ember, aki kihasználta, bántotta, nem mindegyik ilyen. Megmutatja, hogy kellő odafigyeléssel képesek lehetünk összeszedni életünk széthullott darabkáit, majd újra összerakni a megfelelő férfi oldalán. S azokhoz is szól, akik nem tapasztalták meg testközelből, milyen félelemben élni: nekik megtanítja, hogy milyen egy párkapcsolat, s hogy mindenki életében, biztos pontként van egy Adam, aki tisztel, véd és szeret minket, illetve mi is őt. Csak meg kell találni. Szeretném megköszönni az írónőnek, hogy bemutatta nekünk ennek a fiatal lánynak az összetört és erős oldalát is, illetve, hogy sokunknak támaszt adott a nehezebb időkben!
Érdekel a teljes véleményem a könyvről? Kattints ide.

A tavasz második napsugara nem váratott sokáig magára, rögvest a harmadik olvasásom volt. Gaura Ágnest szerintem nem kell senkinek bemutatnom. Ha még nem is olvastatok tőle, biztos hallottatok már róla Borbíró Borbála, vagy a nemsokára megjelenő Túlontúl kapcsán. 
A Boriverzum elég jelentős részt foglal el a polcomon, amire nagyon büszke vagyok. Imádom a sorozatot, s a harmadik, a Lidércnyomás, illetve az ötödik az Attila koporsója a best of kedvencem. Gaura Ágnes olyan látásmóddal rendelkezik, ami szerintem nagyon ritka. Imádom, egyszerűen csak imádom azt a szarkasztikus stílusát, amit a könyveiben előszeretettel alkalmaz. Képes az izgalmakat a végsőkig feszíteni. S ne feledkezzünk meg a címválasztásról! Állítom, hogy egyik résznél sem jól asszociáltam, mindig másra gondoltam, s a könyv felénél csaptam a homlokomra, hogy mekkorát is tévedtem.
Bori tiszteletére a soproni utam egyik estéjén málnapálinkát kértünk ki. Azt hiszem, mostmár értem, mit eszik, illetve iszik rajta ennyire, tényleg nagyon finom!
Még vannak kétségeid, hogy neked való-e? Olvasd el, ide kattintva a könyvről alkotott értékelésemet, s utána tuti el tudod dönteni!

Hogyan is maradhatna ki Logan története a felsorolásból?! 
Brittainy C. Cherry teljesen felforgatta a lelki világomat a Lebegés című könyvével, így a Tűzesőt is tűkön ülve vártam.
Előre tisztáznám:  félrevezető sorozatcím ellenére ez nem folytatása az előző történetnek, teljesen különálló attól! Még az alapkoncepció sem ugyanaz! Kérlek, így vegyétek kézbe, ha eddig nem tettétek volna, mert minden alkalommal, mikor a Lebegéshez hasonlítják, s emiatt kevésbé szeretik megszakad a szívem. (Vagy sírni kezd egy kisnyuszi!) 
Szóval Logan megdobogtatja az olvasó szívét. Az ő története megperzsel. Összefacsar, de meg is gyógyít. Egyszerűen csodás.
S nemsokára érkezik a következő kötet, a Csendfolyó. Igen, már elő van rendelve!
Vigyázz, a Tűzeső átformálja a világról alkotott elképzelésedet. Elemészti a képzeletet, maga után pedig csak a felperzselt valóságot hagyja. De hamuból mindig új élet születik
Ha érdekel a véleményem, akkor kérlek, kattints ide.


S akkor jöjjön egy olyan könyv, amit hiába adtak ki nagyobb példányszámban, fél éven belül az összeset elkapkodták. Csak reménykedni tudok, hogy hamar lesz újranyomtatás, mert nagyon szeretném már a vásárlóknak is ajánlani, hiszen az egyik kedvencemmé nőtte ki magát.
Annak ellenére, hogy a borító teljesen kiborított nagyon megszerettem ezt a történetet. Elle Kennedy nagyon tehetséges író, akiből sosem elég, ezért is vagyok már teljesen bezsongva, hiszen nemsokára érkezik az Off-Campus sorozat második része: The Mistake- Baklövés.
A könyv főszereplője Garett Graham, aki éppen a főiskolás éveit koptatja. A menő srác, a hokicsapat tagja, s hozzászokott, hogy mindenki elalél tőle. Ezért is lepődik meg ennyire, hogy Hannah Wells nem esik hasra tőle. S ahogy telik az idő, felfedik, hogy több van a másikban, mint amit első pillantásra gondoltak.
Vigyázat! Ha egyszer belekezdesz, nem fogod tudni letenni, ezt garantálom!
Az értékelésemet ide kattintva érheted el.

Igen, igen, jól gondoltátok, a Maybe Someday - Egy nap talán is felkerül a tavaszi listára. 
Az írónővel nem valami jól indult a kapcsolatunk, a Slammed annyira erős ellenszenvet váltott ki belőlem, hogy akkor eldöntöttem: többet nem olvasok tőle. Aztán telt múlt az idő, s több jelet is kaptam, aminek hatására újra elkezdtem nyitni az írónő irányába, s így került hozzám a legújabb kötete is. Nem bántam meg. Annyira magába szippantott, hogy szó szerint egyetlen pillanatra hagytam csak félbe: míg kedvencnek jelölöm a moly.hu oldalán.
Nincsenek benne nagy, világmegrengető dolgok, sőt, még hatalmas meglepetések sem. Sokszor kiszámítható. Sokszor régen elcsépelt elemeket lehet felfedezni benne. De ettől függetlenül egy nagyon meghatározó könyv. Olyan nyelven szól az olvasóhoz, ami majdnem mindenki szívét meghódítja. Meseszerű történet ez, mely teljesen feltölt a nehéz mindennapok után. mikor fáradtan hazaesel a munkából.
A rajongásomat ide kattintva érhetitek el.

S a tavaszi összesítés utolsó kiemelt olvasmánya a Papírpillangók, melyet a Ciceró kiadó jóvoltából olvashattam el. 
Első pillantásra beleszerettem a borítóba, s pont ezért ért annyira erős meglepetésként a tartalma, hiszen az minden, csak nem cuki. Rideg, kemény, erős, pont mint a főszereplő lányzó, June. 
Ez a könyv nem fog szeretni téged. Össze fogja törni a szíved. Ki fogja facsarni a lelked. S én mégis azt mondom, hogyha van benned elég erő hozzá, vedd kézbe, mert olyan fontos témákat ragad meg, amiket nem lehet egy legyintéssel elintézni.
Olvasd el, és nézz körül a világban. Értsd meg June-t és a többieket. Tanuld meg felismerni a jeleket. Segíts, ahol tudsz.
Több leszel, ha elolvasod. de készülj fel, mert tényleg nincs benne semmi máz.
Az értékelésemet itt érheted el.

2 megjegyzés: