2019. május 1., szerda

Áprilisi Összegzés & Májusi Tervek | 2019


Április, a hónapok legcsalfábbika. Sokan panaszkodnak az idei évben rá, hogy túlságosan változatos lett: a nyári nap melegét egyik pillanatról a másikra felváltotta a tavaszias, szeles és esős időjárás. Véleményem szerint ennek pont így is kellett lennie, hiszen ez a hónap erről nevezetes. S a csalfa idő csak kedvez az olvasó molynak: hiszen nincs is jobb mint az ablakpárkányon kopogó eső melankólikus dallamának háttérzajára olvasni. Áprilisban már majdnem megtaláltam önmagam. Elég sok könyv belefért, bár értékelés nem mindegyikről született - s a rövidebbenről nem is fog. 
Ők voltak azok a szerencsések, akik eme változaos hónapra kijelöltem útitársul:


Tételesen:
MARY ADKINS: AMIKOR EZT OLVASOD

Büszkén jelentem be, hogy kis listám minden elemére sikerült sort kerítenem, tehát boldog megnyugvással zártam le tegnap a hónapot. Sőt, ezek mellett még ők is sorra kerültek:

JESSICA TOWNSEND: NEVERMOOR

A maradék kettő értékelés is érkezni fog, reményeim szerint a jövőhét folyamán.
No, s jöjjön az izgalmasabb téma: a következő hat olvasmányt szeretném mindenféleképp sorra keríteni májusban:

Tételesen:

FREDRICK BACKMAN: A HAZAVEZETŐ ÚT MINDEN REGGEL EGYRE HOSSZABB
JOHN GREEN: TEKNŐSÖK VÉGTELEN SORA
GABRIEL TALLENT: DRÁGA KIS SZÍVEM
S. A. CHAKRABORTY: BRONZVÁROS 
KRISTEN CICCARELLI: AZ UTOLSÓ NAMSARA
OCTAVIA E. BUTLER: HAJNAL

Nem lesz egyszerű dolgom, még ezzel a kis mennyiséggel sem. A hónap végén be kell feküdnöm a kórházba egy hétre, garatmandula műtét miatt. Van egy olyan érzésem, hogy a kényszerszabadság ideje alatt nem sok lehetőségem lesz olvasni, akkora lesz a műtét után érzett fájdalom. Előtte pedig be kell építenem az időmbe még pár vizsgálatot, tehát nem tudom, mi marad olvasni. De reménykedem. :)

Ti olvastátok már valamelyiket?
Esetleg tervezitek?

Várom a válaszokat! 

2 megjegyzés: