2019. május 19., vasárnap

Gyereksarok - Könyvajánló kisebbek számára



Mindig is fontosnak tartottam, milyen könyvek kerülnek a gyerekek kezébe. Véleményem szerint a különböző történetekkel való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen nagyban segíti a fejlődésüket. Egyszer írtam már erről egy cikket „Milyen könyvet adjunk a gyerek kezébe?” címmel. Mivel itt már kifejtettem az álláspontomat, így nem tenném meg újra.
Viszont mióta ez megszületett, azóta érlelődik bennem a kérdés, hogyan tudnám aktívan támogatni a megfelelő kötetek kiválasztását. A könyvesbolti pályafutásom alatt mindig is a vásárlóknak történő ajánlás volt a kedvencem, kiemelten, ha épp egy még zsenge, de mindenre kíváncsi gyermek számára kellett egy jó olvasmány keresni, ami elvonja egy kicsit a figyelmét a különböző számítástechnikai eszközökről.
Ezért úgy döntöttem, hogy indítok egy új rovatot, melynek a – valljuk be, nem túl kreatív – Gyereksarok címet adtam. Mostantól rendszeresen kézbe veszek majd kezdő olvasó köteteket, melyeket apró bejegyzésekben fogok elemezni, ezzel is segítve a szülőket, hogy az adott könyv megfelelhet-e az ő csemetéjük ízlésének, érettségének. Az első pár kötet még a tesztfázist képviseli: idővel valószínűleg fog változni az általam kialakított struktúra, megtalálja a szükséges formáját.

Ha lenne esetleg olyan kötet, amit szeretnétek a figyelmembe ajánlani, kikérni a véleményemet, nyugodtan írjatok bármely felületen. Szívesen fogadom az ötleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése