2018. december 31., hétfő

2018 kedvencei | Top Romantikus könyvek


A 2018-as évben rengeteg könyv fordult meg a kezeim között. A végső szám 150 fölötti. Ebből 68 kötet volt olyan, melyre illik a romantikus címke is. Ez elég sok regény, mégis, ezek közül mindössze hét volt, mely igazán kiemelkedett a könyvek tengeréből. Ezeket szeretném most nektek bemutatni. A kiemeltek között nem állítottam fel belső sorrendet. Nem is igazán lehetne, mivel mindegyik másként különleges a számomra.

 Colleen Hoover: Confess - Vallomás

A Confess engem teljesen elvarázsolt. Olyan erős érzelmi töltettel indul, ami túlcsordult a szívemen. Az első lapokon megragadt, s ha lenne is hibája, egyszerűen az sem érdekelne, mert pont így szerettem meg, ahogy van. Senki sem tökéletes - a könyvek sem, s pont ettől vált igazán szerethetővé. Szerettem az egyedi gondolatokat, a visszatérő szófordulatokat, melyek erős nyomatékot adtak a szavak mögötti érzelmeknek. Szerettem az illusztrációkat, melyeket képes voltam percekig elnézegetni. Csak ennyi időre álltam le az olvasással, míg visszatértem a képekhez. Az utolsó szóig nem ereszt. Boldog vagyok, hogy olvashattam, mert hozzáadott a saját életemhez is. Egy újabb csodálatos Colleen Hoover alkotás.
A Confess egyszerre szól a családi kötelékek fontosságáról és a szerelem mibenlétéről. Megmutatja, mennyire erős érzelmeket vagyunk képesek táplálni egymás iránt, s hogy bármeddig hajlandóak vagyunk elmenni, ha egy szerettünk bajba kerül.

Ha többet szeretnétek megtudni a könyvről, akkor ide kattintva elérhető az értékelésem.

Tillie Cole: Ezer csók

Tillie Cole újdonsága a Twister Media kiadó által jutott el kis hazánkba is a Könyvfesztivál alkalmával. 
Ez a könyv sokkal megosztóbb fogadtatásban részesült, mint amire számítottam. Gondoltam, hogy nem fogja mindenki szívét megnyerni, de mégis úgy hittem, többen meglátják a szirupos felszín alatt a mély tartalmat. 
Mert igen, aláírom, a könyv végtelenül rózsaszín. Rune és Poppy szerelme teljesen meseszerű. Nem létezik két ilyen fiatal lélek, aki ennyire odaadó lenne, főleg ilyen fiatalon.
Mégis, ők ketten megmutatják, hogy a szerelem mennyi mindent képes túlélni. Az Ezer csók egy szerelem gyönyörű és egyben fájdalmas története. Megtanít arra, hogyan érdemes élni a nap minden percében. Begyógyítja a sebeket, s cseresznyevirág szirommal hinti be az előttünk álló utat.
A könyv nagy részét végigzokogtam, s hiába ismerem el, hogy túlságosan rózsaszín, sőt, még azt is, hogy a végső lezárás nem lett megfelelő, mégis azt kell mondanom: a kedvenceim között szerepel. 

A teljes értékelésem ide kattintva érhető el.

T. M. Frazier: King

Oldozzatok fel, vétkeztem. De minden percét élveztem. 
Nem vagyok az erotikus romantika rajongója, s ha be is csúszik egy-egy kötet, akkor is inkább az igényességet díjazom, semmint a bugyiszaggató jelenetek végtelen - monoton - ismétlődését.
A King mindent megtestesít, amit nem csípek a könyvek lapjain, mégis... folyamatos arcpírrel küzdve olvastam. Lelkesen. Faltam a sorokat. Nem tudtam letenni.
A King pontosan olyan, mint a borító. Semmilyen tekintetben nem kertel, csupán a nyers vágynak ad hangot. Amikor először beleolvastam, meg mertem volna esküdni, hogy én ezt szívből el fogom ítélni. De nem így lett.
A maga mocskos módján egy igazán impulzív romantikus történet elevenedik meg a szemünk előtt. Minden erotikus irodalom rajongónak el kell olvasnia! Vétek lenne kihagyni!

Többet szeretnél róla tudni? Kattints ide.

Sienna Cole: Reményszimfónia

Fontosnak tartom, hogy egy könyv ne csupán a kikapcsolódás lehetőségével szolgáljon. Mutasson valami újat, amit még nem láttam. Váltson ki belőlem olyan érzéseket, amiket sosem ismertem. Vigyen el olyan mélységekbe és magasságokba, ahol még sosem jártam. A Reményszimfónia minden elvárásomnak megfelelt. Minden benne levő gondolat maximálisan átérezhető. A mélypontoknál az én szívem is vérzett, a boldog pillanatoknál pedig én is megkönnyebbültem. Olvasás közben végig hallottam az dallamot, mely vezetett. 
A Reményszimfónia grandiózus játéka a lélek rejtelmeinek. Játszik az olvasóval. Táncra kéri fel, s közben az életről suttog a fülébe. Elmeséli, mennyire fontos, hogy mindig is megmaradjon bennünk a remény magja. 
Sienna Cole lenyűgöző történetet hozott létre. A könnyed szórakozás mellett gondot fordít az olvasó lelki fejlődésére is. S míg megismerhetjük két megtört lélek egymásra találásának történetét, addig mi magunk is változáson megyünk keresztül. Ez a történet nem csak a léleknek nyújt fájdalmas boldogságot, hanem az elmét is pallérozza. Igényes fogalmazásával a legkritikusabbakat is leveszi a lábáról. 

A tejles értékelés elérhető ide kattintva.

Budai Lotti: A nyugati szerető

Budai Lotti új alkotása egy izgalmas kalandra invitálja az olvasót. Messzi földre, idegen tájra repíti, ahol megismerhet egy teljesen új kultúrát. A kanapéról bebarangolhatjuk a 19. századi Japán utcákat, s betekintést nyerhetünk egy szigorú szabályokkal övezett, meglepő világba, ahol minden pillanatban történik valami, amit nem éri meg kihagyni. A nyugati szerető érdekfeszítő olvasmány, mely az olvasó bőre alá férkőzik. Ta-Mija története egyszerre gyönyörű és rettenetes, egyszerre tépi darabokra és erősíti meg az olvasó lelkét. 
Mikor nekikezdtem, nem tudtam, mire számíthatok. Voltak elképzeléseim, de az írónő minden gondolatomat felülmúlta. Igazi mestermunka; olyan, ami minden tíz évben csak egyszer születik. 
Egzotikus kaland egy ismeretlen vidéken, intrikával és szenvedéllyel fűszerezve.
Szívem szerint mindenkinek ajánlanám, de ehhez a könyvhöz meg kell érni. Történelmi romantikus kedvelőknek, kalandkeresők figyelmébe ajánlanám, akik tisztában vannak azzal, hogy az élet sokszor elvesz, de még többet ad. 

Ha szeretnél még többet tudni róla, akkor kattints ide.

Rachel Higginson: Szerelem 5 lépésben

Ritkán érzem könyv kapcsán azt, amit a Szerelem 5 lépésben váltott ki belőlem. Egyfelől órákig tudnék róla mesélni, alaposan kirészletezve, milyen hatással voltak rám az egyes jelenetek. Másrészről viszont ott van az a gombóc a torkomban és a friss seb a lelkemen, ami nem engedi, hogy bármit is mondjak. Annyira közel került hozzám Liz története, hogy túlságosan személyesnek érezném, ha kiadnám az általa kiváltott gondolataimat. Mert ezt mindenkinek magában kell feldolgoznia. Ahogy minden ember másként éli meg a gyász különböző egységeit, úgy a Szerelem 5 lépésben című könyvre is mindenki máshogy fog tekinteni.
Liz története nem csak a gyászfeldolgozásban segít. Több fontos attitűd is megjelenik benne, amelyekre érdemes egy pillantást vetni. 
Mélyen megérintett. Sokszor azon kaptam magam, hogy együtt sírok a szereplőkkel vagy az én arcomon is mosoly játszik egy-egy lopott boldog perc erejéig. Azokat, akik veszítettek már el olyan embert, aki a világot jelentette a számukra, nem fogja hidegen hagyni. 

A teljes értékelés elérhető ide kattintva.

Sarina Bowen - Elle Kennedy: Ez a srác

Nagy elvárásokkal álltam neki a könyvnek, s magam sem hittem, hogy képes teljesíteni mind. Azt pedig álmomban sem gondoltam, hogy képes még túl is szárnyalni. Mégis sikerült neki. Elle Kennedy újfent bebizonyította, hogy nem hiába szerepel a kedvenc íróim között.
A két fiú nagyon odateszi magát, minden tekintetben. Repkednek a poénok, a csínyek, a riposztok, miközben az elektromosság szikrázik a levegőben. Ha kell, akkor olyanok, mint két kamasz, máskor pedig erős, szenvedélyes férfiak. A regény minden sorát élveztem. Igazán újszerű élményt adott.
A Him, magyar címen Ez a srác mérföldekkel lekörözi a piacon lévő LMBT könyveket. Azok számára is élvezetes órákat biztosíthat, akik alapvetően nem rajongóik eme kategóriának, ám kellő mértékű nyitottsággal és kíváncsisággal rendelkeznek. Véleményem szerint érdemes megpróbálni, tökéletes kikapcsolódást nyújt. Szinte letehetetlen.

A teljes értékelés elérhető az alábbi linken.

Ti olvastátok ezek közül valamelyiket már?
Esetleg van olyan, amit terveztek?
Nektek melyek voltak 2018 legmeghatározóbb romantikus könyvei?

Várom a válaszaitokat!


2 megjegyzés:

  1. Nagyon gratulálok az idei teljesítményedhez, csajszi! Nem semmi ám!
    Szuper könyvek fordultak meg a kezed között! Amiket olvastam ezek közül, mind elnyerte a szívemet. A többit meg hát... be kell szereznem, jó hogy mondod.

    Millió puszi és további sikerekben gazdag új évet kívánok!
    Barby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥
      Igen, jól mondod: mindet be kell szerezned! :D

      Puszillak!

      Törlés