2018. június 3., vasárnap

Májusi összefoglaló


Sziasztok!

Újabb hónap telt el, így újra jelentkezem egy összesítő bejegyzéssel.
A májusi időszak számomra több szempontból is megterhelő volt. Egy teljes életmódváltáson vagyok túl, s emiatt az időbeosztásom is megváltozott, ugyanakkor igyekszem az olvasásra legalább annyi időt szakítani, mint ahogy eddig is tettem. Ha ez azt jelenti, hogy egy órával korábban kelek, akkor legyen úgy.

S nézzük akkor a statisztikát a májusi teljesítményemről:

- 9 könyvet olvastam el, mely
- 3342 oldalt jelent.
- 1 előolvasásom volt, illetve
- 3 könyv magyar szerző tollából származott.
- nem volt negatív élményem.

S jöjjenek a hónap kiemelt kedvencei. A könyveket olvasási sorrendbe jelenítettem meg.

Anne Bishop könyve a legjobban vártak közé tartozik. A ott folytatódik, ahol az előző kötet végén elengedtük a karaktereink kezét. Az első oldalakon is már nevetésre késztet, így csillogtatva meg, mennyire tehetséges íróval is állunk szemben. A rég látott szereplők viszontlátása nem várt mértékű boldogsággal töltött el. Megérte ilyen sokáig várni rá. Anne Bishopnak teljesen egyedi írásstílusa van, nem találtam még hozzá hasonlót. Emellett a kitalált világ felépítése sem hétköznapos. A kliséket torkuknál megfogva alakította ki a saját valóságát, mely hiába tartalmazza a jól megszokott elemeket, mégsem lehet semelyik másik könyvvel igazán összehasonlítani. A karakterek jól megformáltak, s mindig emlékeztetnek arra, hogy ők mások, mint mi. A történet nagyon izgalmas, roppant élvezetes kikapcsolódást biztosít. Fantasy rajongóknak tökéletes választás.
A könyvről a teljes értékelésemet ide kattintva érheted el.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Bencze Blanka neve egyre több helyen tűnik fel. Első regénye, a Pulcsiban alszom már egy erős témát boncolgat, mely nem más, mint az anorexia. Blanka nehéz fába vágta a fejszéjét, de úgy tűnik, teljesítette a kihívást. A történetet teljes mértékben egy kamasz lány szemén keresztül láthatjuk, akinek a gondolatait a kalóriák teszik ki. Folyamatosan számolgat, miből mennyit ehet, s minden reggel rettegve áll a mérlegre. Tisztában van vele, hogy ő beteg, de így érzi valakinek magát. Az ő sorsát követve megismerhetjük ezt a mára már nagyon elterjedt betegséget, s láthatjuk a következményeit, emellett betekintést nyerhetünk, miként élik meg a kamaszok, mi játszódik le a fejükben, ami miatt ilyen drasztikus lépéshez folyamodnak. Ez a regény nem lett tökéletes, ám a hibái ellenére hozzám igazán közel került. Elfogadtam őket, s túlléptem rajtuk, hiszen Málna története mindenért kárpótolt.
Ha szeretnél még többet olvasni a könyvről, akkor kattints ide.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

A medve és a csalogány varázslatos vidékekre, gyönyörű tájakra repít el minket. A történet helyszínéül a zord orosz vidéket választotta a szerző, mely már önmagában is kíváncsiságot generál. Betekintést nyerhetünk az orosz kultúrába, hagyományokba, s erkölcsi normáikba, miközben egy igazán fantáziadús mese bontakozik ki a szemünk előtt. Vaszilisza története megmutatja, mekkora ereje van a hitnek, s hogyha bátorság lakozik a szívünkben, akkor mennyivel többre vagyunk képesek. Az ő történetén keresztül magunkban is megtalálhatjuk a lángot, mellyel nagy tetteket vihetünk véghez. Ez a népmesékre épülő történet egy csodálatos utazásra invitál a gyakran könyörtelen, fagyos tájakra, ahol átrendeződnek a fontossági sorrendek. Meseszerű benyomása miatt pedig az oldalak csak úgy peregnek az ujjaink között.
A teljes értékelésemet ide kattintva érheted el.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Tillie Cole Ezer csók című könyvét a magyar olvasóközönség már nagyon régóta várta, s már lassan a kezünkbe is vehetjük, ugyanis a Twister Media kiadó elhozta nekünk. Megjelenése a könyvhétre esedékes, szóval szűk egy héten belül a szerencsésebbek már a kezükben tarthatják. 
Az Ezer csók egy gyönyörű történet, mely mellé ajánlott egy adag zsebkendőt is bekészíteni. Kevés könyv tudta ennyire megérinteni a lelkemet, mint ez az olvasmány. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor fogom leemelni a polcról. Az Ezer csók nem csak szórakoztat, hanem mellette tanít is. Megtanítja, hogy az élet minden percét ki kell használni és minden lehetőséggel élni kell, amit a sors nyújt nekünk. Hisz életünk csak egy van. Magunk döntjük el, mire használjuk. 
Csodálatos romantikus történet, erős mondanivalóval, mely senkit sem hagy hidegen. 
Remélem rengeteg mindenkihez el fog jutni, Poppyt mindenkinek meg kell ismernie.
A regényről bővebben ide kattintva olvashatsz.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

A májusi hónapba ennyi fért bele. 
Nektek hogyan alakult? Melyik volt a hónap kedvence olvasmányotok? Kommentben várom szeretettel a válaszokat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése