2020. október 5., hétfő

Könyvespolcom új lakói - Szeptember | 2020

 


A hűvös őszi szél új könyvek illatát hozza felém, mely bódító hatással van a könyvmoly minden érzékére.

Nos, az idei év egyáltalán nem szerencsés. A sok csapás, ami a világot érte, az olvasó emberek számára is veszteségeket generáltak. Elsőnek elmaradt a könyvfesztivál, majd a könyvhét. A dedikálásokat és egyéb író-olvasó találkozókat sorra mondták le, majd végül az utólag meghirdetett őszi könyvhét sem valósulhatott meg a biztonsági intézkedések alatt. 
Ezek az események mindig nagy élményt jelentenek, s nem utolsó sorban nagyon jó lehetőséget nyújtanak arra vonatkozólag, hogy a kedvenc kiadóinkat közvetlenül támogassuk. Idén erre nem volt lehetőség. Hát, tettem róla, hogyha a teljes feeling nem is, de nyomokban meglegyen.
Vigyázat, könyves képözön várható!

A könyveket a képek elkészítése erejéig három csoportra bontottam, majd végül készítettem egy összesítő fotót is. Tudtam, hogy nagy mennyiséggel gyarapodtam, de még engem is meglepett a tényleges számadat.
Az első képen a Könyvmolyképzőtől érkezett könyvek találhatók, melyek két részletben kerültek hozzám:


P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló
T. M. Frazier: Zsarnok
Kiersten White: And I Darken – Lada Dracul: Egy sötét lélek
Kandi Steiner: Szeretlek, Whiskey!
Sarah J. Maas: Macskanő: Lélektolvaj
Gail Carriger: Időtlen
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel
Julie Johnson: Like Gravity – A szerelem vonzásában

A második csomag egyszerre, a 21. század kiadótól érkezett. A Könyvheti akciójuknak képtelenség volt ellenállni. Ezeket a szépségeket többnyire 650 és 1000 Ft között árulták és mivel mindegyik kívánságlistás volt, így nem sokat gondolkodtam a beszerzésen. (Kettő, a Familiárisok és A hatalom volt az, ami "csak" 30%-os engedménnyel volt kapható.)


Jim Crace: Az utolsó aratás
Paul Auster: Az illúziók könyve
Paul Auster: Timbuktu
Rose Tremain: Zene és csend
Stacey Halls: Familiárisok
Naomi Alderman: A hatalom
Naomi Alderman: Engedetlenség
Tommy Orange: Sehonnai
Jesmyn Ward: Hallgasd a holtak énekét!

A következő képen pedig több kiadó könyvei, vegyesen taálhatók meg. Céljaim közé tartozik Edward Rutherfurd összes magyarul is megjelent történetét megszerezni és feldolgozni, mivel a Párizs után teljesen belehabarodtam a szerző stílusába. A Moobius nagy segítségemre volt ebben, ugyanis a szerző minden könyvét 40%-os kedvezménnyel lehetett egy ideig náluk beszerezni, így három kötetre rögvest le is csaptam. Valamint tőlük érkezett még Anna Starobinets gyerekeknek szánt krimi sorozata, melyek főként a kiadójuk miatt került az érdeklődésem központjába. S ha már Európa kiadónál tartunk, a Csontórák pontosan tőlük érkezett, mely elsősorban a munkatársaim rendelésénél szolgált segítségül, hogy így elérjük az ingyenes szállítási határt. A megjelenése óta kívánságlistás volt és féláron árulták ezt a monstrumot, így szintén nem sokat gondolkodtam, csak éltem a lehetőséggel.
A kép jobb felén található, állított könyvek közül Légrádi Gergely műve előolvasásként került hozzám, a további három kötet pedig az Agave Könyvek jóvoltából. Bár időhiány miatt még csak az Aranybirodalmat olvasom - még mindig folyamatban van -, de már ez is egy fantasztikus kiadvány, amit örök életig képes lennék forgatni.


David Mitchell: Csontórák
Anna Starobinets: A farkaslak
Anna Starobinets: A ragadozó jogai
Edward Rutherfurd: Az Erdő
Edward Rutherfurd: Dublin – Az alapítás
Edward Rutherfurd: Írország ébredése
Légrádi Gergely: Nélkülem – Nélküled
S. A. Chakraborty: Aranybirodalom
Samantha Downing: Ő kezdte
Brandon Hackett: Eldobható testek

És hát végül egy csoportkép ezekről a csodálatosabbnál csodálatosabb polclakókról, akik szám szerint 27 darabot tesznek ki:


Nem tudom, időm mikor fogja engedni, hogy sort kerítsek rájuk. Biztos, hogy a fele sem fog már idén beleférni, hiszen havi szinten alig 5-6 könyvet bírok mostmár sorra keríteni, de a lelkesedésem nem csügged, hiszen ezek mostmár itt vannak, nálam vannak, így bármikor le tudom őket kapni a polcról.


Ti milyen könyveket szereztetek be szeptemberben?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése