2020. március 8., vasárnap

Könyvespolcom új lakói | Február 2020


Hűha, épp csak átléptük a hónaphatárt, de a napok már gyorsított sebességgel rohannak el mellettem. No, nem baj, azért még úgy vélem, időben vagyok, így megmutatnám nektek, milyen szép könyveket sikerült beszereznem februárban.
A tavalyi év végén kikötöttem magamnak célul, hogy a magánkönyvtáram olvasatlan példányainak státuszát szeretném megváltoztatni. Alapvetően nem álltam olyan rosszul, hiszen a regényeim 89%-a már olvasott, de szerettem volna, ha ez a szám 90% fölé csúszik. Az év elején még nagyon szépen, mértékletesen is álltam neki a feladatnak, de aztán jött egy izgalmas február, ami kivette a kezemből az irányítást. Több könyvet sikerült beszereznem, mint amennyit egész hónapban el tudtam olvasni. Jóval többet. De megérte, mert így szépen fel tudtam építeni a tavaszi terveimet: régi és új könyveket vegyítve.

Az első adag könyv a Könyvmolyképző kiadótól érkezett hozzám. Ezek közül immáron három került elolvasásra, kettőről már a recenzióm is olvasható a blog oldalán. A harmadikat ma hajnalban fejeztem be és meg kell mondjam, minden sorát élveztem! 

RENEE ERICSON: MORE THAN WATER- TÖBB MINT VÍZ
BRIAN FREEMAN: AZ ÉJSZAKAI MADÁR

A második adag a Menő könyvek jóvoltából jutott el hozzám. A háromból két regény Merítés-díjra jelölt, ifjúsági kategóriában, így különösen fontosnak tartom, hogy általam is olvasásra kerüljenek.

NYÁRY LUCA: VIGYÁZAT, TÖRÉKENY!
KATTY KAY - CLAIRE SHIPMAN: AZ ÖNBIZALOM KÓDJA

A ifjúsági irodalom mellé szükségem volt egy adag minőségi szépirodalomra is, így úgy döntöttem, egy régóta halogatott tervemet is valóra váltom. Így került hozzám Elif Shafak két frissen megjelent könyve.

ELIF SHAFAK: 10 PERC 38 MÁSODPERC

A raktárvásárok egyikén magam is részt vettem, mely a Westendbe került megrendezésre. Igaz, már csak harmadik napon sikerült eljutnom oda, de még így is sikerült pár kincset beszereznem.

SÉVERINE VIDAL - MANU CAUSSE: BICEBÓCA SZÍVEK
W. BRUCE CAMERON: EGY KUTYA NÉGY ÉLETE: MOLLY
W. BRUCE CAMERON: EGY KUTYA NÉGY ÉLETE: ELLIE
TAMARA WEBBER: EASY - EGYSZEREGY
BRENT WEEKS: A TÖKÉLETES ÁRNYÉK

És hát befutott egy Agave csomagom is, melyt eddig csak és kizárólag az egyik előrendelt tétel tartott távol tőlem:

S. A. CHAKRABORTY: RÉZKIRÁLYSÁG
CARMEN MARIA MACHADO: A NŐI TEST ÉS MÁS ÖSSZETEVŐK
OCTAVIA E. BUTLER: ÁTVÁLTOZÁS

S végül, de nem utolsósorban részt vettem egy eseményen, mely Anne L. Green írói tevékenysége köré épült, ezáltal az új könyve, valamint a hozzá kapcsolódó kis novella is felkerült a polcomra.

ANNE L. GREEN: A TŰZZEL JÁTSZOL


Tehát a havi szerzeményeim száma elég magasra rúgott. Külön-külön és együtt is csodálatos látványt mutatnak. Már csak abban reménykedem, hogy minden olvasatlan kötetre lesz időm az elkövetkezendő két hónapban. 

- A kép elkészültekor még Anne L. Green könyvei nem voltak a tulajdonomban, ezért maradtak le róla. -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése