2020. február 5., szerda

Könyvespolcom új lakói | Január 2020


Mint biztos sokan tudjátok, a nyáron végre teljesült egy álmom: lett egy csodaszép, óriási könyvespolcom. Noha azt hittem, rengeteg könyvem van, mikor felpakoltam őket, kiderült, hogy szinte elvesznek a sorok között, így soronként több könyvet is ki kellett forgatnom - bár egy percig sem bánom, mert látványra így is csodás. Ugyanakkor meg kellett állapítanom azt a tényt, hogy még rengeteg kötet elférne rajta. 
S ha már elférne... akkor érdemes már az év első hónapjában is elkezdenem a beszerzéseket. Szóval hatalmas örömmel fogadtam az új polclakóimat.

Az új könyvekre két körben tettem szert.
A hónap első felében, teljesen véletlenül találtunk egy, eddig a számunkra felfedezetlen antikváriumot kedves városunk szívében és hát a kíváncsiságunknak nem tudtunk gátat szabni, így egy jó másfél órára elvesztünk a tömött sorok között. Természetesen én elsősorban a gyermekszekcióban vesztem el, hiszen ezek között lehet igazi antik kincseket találni - és ha szerencsénk van, akkor igazán jó állapotban. Két könyv jött velem haza, melyek közül az egyik igazi ritkaság.



A második körben két forrásom volt.
Az első a Mai Könyv webáruház, ahol szuper árak és korrekt szállítás mellett igazi kincsekre lelhet egy könyvmoly. A hozzám érkező csomagban található könyvek igazán szerteágazóak, de kivétel nélkül mind a kívánságlistám élén szerepelt. Hatalmas boldogsággal tölt el, mikor ránézek ezekre a szép kiadványokra. Arról nem is beszélve, mennyire látszik, hogy a kiadó munkatársai is mind könyvszerető emberek, hiszen a csomagolásnál is odafigyelnek, hogy véletlen se sérülhessen meg egy regény sem.
Egyetlen olyan kötet volt, ami már nem volt raktáron, és egyelőre úgy néz ki, beszerezni sem lehet, ez pedig J. D. Barker Az ötödik áldozat című könyve. Gyorsan utánakerestem interneten és akkor szembesültem vele, hogy még magánál a kiadónál sem kapható. Mivel a sorozat első része igencsak erőteljes hatást gyakorolt rám, így muszáj volt minden követ megmozgatnom, hátha valahol sikerrel járok. Szerencsére barátnőm és egyben volt kollégám, Gina azonnal kisegített és szinte a gondolataimban olvasott, ugyanis egy nappal előtte, hogy én szóltam volna neki pont rendelt az amúgy is szűkös készletből. Így másnap már a kezemben volt a könyv.


Tehát januárban ők lettek a kiválasztottak:

W. BRUCE CAMERON: EGY KUTYA NÉGY ÉLETE: BAILEY
TUDOR HUSHPUSH: A KVIDDICS ÉVSZÁZADAI
J. D. BARKER: AZ ÖTÖDIK ÁLDOZAT
J. D. BARKER: A HATODIK ÉJSZAKA
TANÁCS ESZTER: NŐK GYERMEK NÉLKÜL
TOM SWETERLITSCH: ANGYALOK POKLA
SARAH J. MAAS: KINGSOM OF ASH - FELPERZSELT KIRÁLYSÁG I.-II. KÖTET

Hogy időm mikor lesz rájuk, nos, az jó kérdés, de igyekszem minél előbb sorra keríteni mind.

Ti milyen könyveket szereztetek be januárban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése