2020. február 4., kedd

Januári Összegzés & Februári Tervek | 2020


Hűha, már el is telt egy teljes hónap? Szinte észre sem vettem, olyan sebességgel rohantak el a napok mellettem. Bevallom őszintén, január első két hetén nagyon nem találtam meg önmagamat. Tavaly karácsonykor végre sikerült nekem is több szabadságot kivennem, így egy nagyobb volumenű pihenést és családlátogatást is sikerült megejteni, ami után viszont nehéz volt visszatérni a dolgos hétköznapokba. Ez minden teljesítményemen meglátszódik. Aztán végül csak sikerült összekapnom magam, bár még az élet nem minden területén mutatom a megfelelő hozzáállási szintet. Ha csak a legkézenfekvőbb példát nézzük: több értékelés, cikk áll készen megírva a munkasoromba, mindössze formázásra és megosztásra vár, de a délutánok mindig úgy elsuhannak, hogy legtöbbször még odáig sem jutok el, hogy bekapcsoljam a laptopot. De ami késik, nem múlik, egyszer biztos oda kerül a sor. 

Januárban is sok kedves történettel gazdagítottam a mindennapjaimat. Több szívet melengető könyv fordult meg a kezeim között, de nem csak ennyiben merült ki a havi akcióm: elfeledett szépirodalom, kedves romantika, erőteljes fantasy, diszkrimináció által vezérelt indulatokhoz is volt szerencsém az elmúlt időszakban. Januárra még nem volt előre betervezett olvasmánylistám, teljes mértékben a véletlen elv alapján válogattam a polcomon még olvasatlanul álló könyvek közül. Tehát ők kerültek sorra:

JANE AUSTEN: CATHARINE
KALEVALA
W. BRUCE CAMERON: EGY KUTYA NÉGY ÉLETE: BAILEY
RADUAN NASSAR: EGY POHÁR HARAG
JUSTIN CRONIN: A TÜKRÖK VÁROSA

Ez a hónap pont így volt megfelelő. A sok különböző kategória sok különböző élményt jelentett a számomra. Mindegyik kötet másként volt jó, nem egyforma értéket képviseltek a részemre. A mennyiséggel is teljes mértékben meg vagyok elégedve, főleg, mivel általuk sikerült elérnem, hogy a saját könyveim olvasottságának rátája elérje a 90%-ot. Az már más tészta, hogy azóta újfent 88%-ra csökkent, mert sikerült beszereznem pár új kötetet a napokban... de erről majd egy másik bejegyzésben olvashattok. 

Szóval februárra már terveket kovácsoltam magamnak, nagy terveket. Így néznek ki:


TANÁCS ESZTER: NŐK GYERMEK NÉLKÜL
NYÁRY LUCA: VIGYÁZZ, TÖRÉKENY!
TOM SWETERLITSCH: ANGYALOK POKLA
ELIF SHAFAK: A SZERELEM 40 SZABÁLYA
HOLLY BLACK: THE WICKED KING - A GONOSZ KIRÁLY
ISTÓK ANNA: SEMMIÉRT EGÉSZEN

A február rövid hónap, így most nem terveztem be olyan vaskos köteteket, mint amik januárban is megfordultak a kezeim között, de ettől független sok élményben lesz részem. Ugyanakkor a változás jogát fenntartom, mivel a felsorolt könyvek 66%-a van jelenleg a polcomon, a maradék a beszerzési lehetőségektől függ. Tavaly is nem egyszer jártam úgy, hogy a fele regény, amelyet beterveztem olvasásra, logisztikai hibák miatt végül nem érkezett meg hozzám. Tehát olvasni fogok, csak az nem biztos, hogy ezeket. Az is biztos, hogy értékelések várhatóak, csak az idő fogalma képlékeny a számomra. De rajta leszek az ügyön.

Tehát számomra így nézett ki a január és így terveztem a februárt.

Ti miket olvastatok eddig és miket terveztek a hónapban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése