2017. május 12., péntek

A-tól Z-ig könyves felmérés

Sziasztok!
Mára egy nagyon érdekes book tag-et hoztam Nektek. Bocsánat, hogy mostanában kevésbé vagyok aktív, de teljesen lefoglal a munka. Sőt, lesz majd két hét, mikor egyáltalán, gépközelbe és könyv közelbe sem fogok tudni kerülni. Mármint olyan könyv közelébe, amit lehetne olvasni is, mert egész nap könyveket fogok pakolászni - csak nem a sajátjaimat. :)
No, de most még itt vagyok, és itt is van az A-tól Z-ig könyves felmérés - az én szememmel.

Author you’ve read the most books from (Író, akitől a legtöbbet olvastad):
Számomra ez egyértelműen Thomas Brezina. A fiúk kizárva! és a Penny sorozatáért oda meg vissza voltam. Minden évben egyszer jártam Pesten a bátyámnál és a nővéremnél. Körülbelül egy hetet töltöttem el velük. Ilyenkor mindig beszabadultunk a Libribe és az addig összekuporgatott pénzemet könyvekre költöttem. Szinte a teljes sorozat megvan, mindkettőből. 

Best sequel ever (Legjobb folytatás valaha):
Húúha, ez nehéz kérdés. Több könyv is az eszembe jutott, nehéz egyet kiemelni. Az Outlander második részét, a Szitakötő borostyánbant nagyon szeretem. Nehéz volt felülmúlni az első részt, de neki sikerült! Mind oldalszámban, mind történetben, mindenben! :)

Currently reading (Mit olvasol jelenleg?):
Jelenleg a GABO kiadó egyik újdonságát, ami a könyvfesztiválra jelent meg: Tara Altebrando A ​távozás című kötetét. Körülbelül a felénél járok, és eddig nagyon tetszik, rettentően egyedi! Ha tehetitek, kukkantsatok bele! :)

Drink of choice while reading (Milyen italt választasz olvasáshoz?):        
Általában reggel felkelek, készítek egy kis kávét és leülök olvasni. Szóval ezt választanám. Télen, vagy esős napokon délután szoktam készíteni hozzá egy nagy adag teát. Vagy forrócsokit, éppen melyikre vágyom.

E-reader or physical book? (E-könyv vagy papír alapú könyv?):
Számomra a papír alapú könyvek messzemenően többet jelentenek, mint az e- kiadásúak. Ugyanakkor nagyon gondolkodom egy e-book olvasó beszerzésén, mert mostanában annyira elszálltak a könyvek árai, hogy lassan nem tehetem meg, hogy kedvemre vásároljak. Sajnálom, de most már ideje lenne félrerakni egyéb célokra is, például későbbiekben gyerkőc vagy saját lakás.

Fictional character you probably would have actually dated in high school (Egy karakter, akivel randiztál volna a középiskolában):
Hátőőőőő... Na, ez nehéz kérdés... Engem nem vonzanak úgy a könyves pasik. Bírom őket, nem arról van szó, de nem tudok fangörcsöt kapni tőlük. Mellettem áll életem párja, hozzá senki nem érhet fel. Sem fiktív sem valóságos személy. :)

Glad you gave this book a chance (Könyv, aminek örülsz, hogy adtál egy esélyt):
Több ilyen is van, a legutóbbi pont egy magyar írónő tollából származik: Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy. Nagyon nem fűlött hozzá a fogam, mert azt hittem, hogy hasonló, mint a tévében látható sorozat. Megdöbbenésemre egy hihetetlenül izgalmas, letehetetlen regény, amiben a főszereplő nő rendkívül talpraesett és okos. Bátran ajánlom mindenkinek!

Hidden gem book (Rejtett gyöngyszem):
Justin Cronin Szabadulás című kötete. Nem győzöm mindenhol hangsúlyozni, hogy mennyire jó! Ugyanakkor több éve húzzák a harmadik kötet kiadatását. Idén is ígérik, de kezdek lassan kétségbeesni, hogy sosem fogják kiadni. 

Important moment in your reading life (Egy fontos pillanat a könyves életedben):
Nem igazán tudom, hogy itt mire kellene gondolnom, de talán az egyik legfontosabb pillanat a blogom elindítása volt novemberben. Számomra ez egy hatalmas lépés volt, de tényleg. Több éve terveztem már, körvonalazódott a fejemben, de sosem vitt rá a lélek, több okból is. Immár fél éve, hogy firkálgatok ezen felületre s boldogsággal tölt el. Teljes mértékben.

Just finished (Most fejezted be):
Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan. Ha érdekel a véleményem róla, akkor kattints ide. 

Kinds of books you won’t read (Könyvtípusok, amiket nem fogsz olvasni):
Star Wars kötetek. Mióta a boltban dolgozom döbbentem rá, hogy hány része is van ennek... Egy egész falat elfoglal! No meg a történelmi, gazdasági és politikai könyvek sem érdekelnek. De a szórakoztató irodalom erős sci-fijei sem az én világom. A könnyedebb, például: Túl a végtelenen típusú könyveket szeretem. De van egy határ.

Longest book you’ve read (Leghosszabb könyv, amit olvastál):
Outlander 3. Az utazó. 1136 oldalas kicsiny történet. De lassan ezt a titulust a negyedik rész fogja megkapni, ebben a hónapban tervezem még elolvasni :)

Major book hangover because of (Legnagyobb „másnaposságot” okozó könyv):
Nem egészen tudom, itt mire kellene gondolnom. Ha egy olyan könyveet kellene mondanom, aminek a sztorija sokáig velem maradt, akkor Brittainy C. Cherry Lebegését választanám. Gyönyörű történet! Olvassátok :)

Number of bookcases you own (Könyvespolcaid száma):
Jelenleg két nagy szekrényem van, ami összesen 10 polcból áll. Ezek telítve is vannak, egy kivételével. 

One book you have read multiple times (Egy könyv, amit többször elolvastál):
Kerstin Gier. Silber - Az álmok első könyve. Nagyon megfogott a világa, türelmetlenül várom a harmadik részt is!

Preferred Place To Read (Kedvelt hely olvasáshoz):
Legfőképp az újdonsült kanapén szoktam olvasni. Nem a legjobb, mert nincs rögzítve a két párnája, s ha az ember elhasalna rajta, mindig szétcsúszik... De már dogozom az ügyön, hogyan lehetne megoldani! Meg legalább van, végre nem a székemen ülve görnyedek.
Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read (Idézet, ami inspirál/mindenféle érzéseket ad át neked egy könyvből, amit olvastál): 
"– Miért nem mondtál le rólam soha? 

Vállat vontam. – Mert vannak dolgok, amikre érdemes várni, annyira jók." 
(Brittainy C. Cherry: Tűzeső)

"Boldog és kiegyensúlyozott gyereket csak úgy tudsz nevelni, ha te magad is harmóniában vagy önmagaddal."
(Anne L. Green: Törékeny vonzerő )

"Hoztam egy döntést, és senkinek a fájdalma nem tántoríthat el attól, hogy a saját utamat járjam. soha többé nem leszek statiszta saját életemben."
(Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon)

"„Ha már egyszer kilocsoltuk a vizet, többé nem gyűjthetjük össze.” Más szóval, ami történt, megtörtént, és az élet megy tovább."
(Kerstin Gier: Az álmok második könyve)


Reading regret (Könyv, amit megbántál, hogy olvastad):
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet.
Akárki akármit mond, számomra ez akkor is egy hihetetlenül rossz könyv. Az alapkoncepcióval is bajom meg, meg a végével is. Nekik nem szabadna együtt lenni. Rossz hatással van mindkettejükre és beteges is! Bocs.
Series you started and need to finish (all books are out in series) (Sorozatok, amiből minden rész megjelent, elkezdted és be kell fejezned):
Öhhhm....
Colleen Hoover: Szívcsapás 
Dan Wells: John Cleaver
Sophie Jordan: Tűzláng-trilógia
Rachel Hawkins: Hex ​Hall
Sherry Gammon: Port Fare 
Karen Marie Moning: Tündérkrónikák
Borsa Brown: A ​maffia ágyában
Susan Ee: Angelfall 

Three of your all-time favorite books (Három legnagyobb kedvenced):
Kim Holden: Bright Side
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Unapologetic fangirl for (Egy könyv, amiért menthetetlenül Fangirl módra rajongsz):
Az előző válaszban megadott három kötet.

Very excited for this release more than all the others (Új megjelenés, amit legjobban vársz):
Hát egy héttel ezelőttig ez az Outlander negyedik része volt. Most már nem is tudom. Talán a Csendfolyó, Brittainy következő könyve. :)

Worst bookish habit (Legrosszabb könyves szokásod):
Nem olvasok fülszöveget, ezért sokszor csalódok a könyvekben, illetve mindig az utolsó mondattal kezdem, ami több esetben is tönkretette az egész történetet.,

X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book (X jelöli a helyet: Keresd meg a polcodon a 27. könyvet bal felülről kezdve)
Borsa Brown: Az arab. No, nemsokára el is olvasom :)

Your latest book purchase (Legutolsó könyvvásárlásod):
Collen Hoover: Maybe Someday- Egy nap talán Páromtól megkaptam az Outlander negyedik részét, s hogy ne legyen postaköltség, ezért ezt választottam még mellé. :) De ez saját zsebből ment:)

Zzz snatcher book (last book that kept you up WAY late) (Legutóbbi könyv, amit késő estig olvastál):
Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan. Nem vagyok valami jó alvó, sokoszr felkelek az éjszaka közepén, s inkább ovlsok, mint a plafont bámulom.

Ha van kedvetek, töltsétek ki Ti is. Forrásmegjelöléssel szabadon vihető :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése