2016. november 15., kedd

Egy fergeteges nap Harry Potterrel

Kedves Olvasóim! :)

Mint azt már bizonyára tudjátok, a kecskeméti Malom központ Librijében dolgozom. November 12-én, szombaton megrendezésre került nálunk a Harry Potter nap az új könyv és a mozifilm tiszteletére. Erről szeretnék Nektek beszámolni most! :)

Amikor reggel beértem a boltba már mindenki sürgött forgott. Gyorsan átöltöztem és magam is belevetettem magam a munkába. Előtte Pesten került megrendezésre ugyanezen esemény, amire sajnos nagyon kevesen mentek el, így mi sem számíthattunk nagy rajongótáborra. De ez kedvünket nem szedte, hisz ahogy mondani szokás: Egy fellépésnél mindegy, hogy egy embernek vagy száznak táncolsz, ugyanolyan, 100%-os teljesítményt kell nyújtanod! Így nagy lelkesedéssel állítottuk össze a kvízt, nyomtattuk ki a nyereményekhez tartozó papírkákat, és minden egyéb fontos teendőt elvégeztünk. Kezdődhet is a móka!




A Mágiaügyi Minisztérium kecskeméti kirendeltségénél letelepedtünk - tehát a mesebolt sarkában felállított asztalnál. Immár mindenkin volt egy menő süveg és egy talár! Igazi boszorkányok és varázslók voltunk! S itt vártuk a kedves részt vevőket. Ha kitöltötted a tesztet mindenféleképpen ajándékban részesülhettél. Ha jól sikerült? Akkor esélyed nyílt megnyerni egy ajándékcsomagot, egy páros mozijegyet vagy akár a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvet, melyet a kiadótól kaptunk. Ezúton is szeretném még egyszer kifejezni a hálánkat az Animus kiadónak! 

S joggal kérdezhetetitek: S a kisebbekkel mi lesz? Természetesen ők sem maradtak ki a mókából! Ha kiszíneztek nekünk egy Harry Potter témájú képet, máris jutalomban részesültek ők is! S emellett egész napos program volt a számukra: lehetett varázspálcát készíteni, különböző versenyeken részt venni, például lufi eregetésen! A győztesek szintén jutalomba részesültek!

A délután folyamán filmvetítés következett, végigjártuk a Harry Potter forgatási helyszíneit, majd egy igazi bűvész kápráztatott el minket! Bevallom, én is ott álltam a nézőseregben és csak ámultam. Egyik trükköt sem tudom, hogyan csinálta meg a kedves kolléganőnk, biztos volt benne igazi mágia is!

A nap nagyon gyorsan eltelt, nem győztük javítani a kvízeket, és szerencsére rengeteg nagy nyereményt is ki tudtunk osztani! A hangulat fergeteges volt, kicsik és nagyok egyaránt élvezték. 

S most jöjjenek a kedvenc mozzanataim:

Volt egy nagyon aranyos kis testvérpár, akik aktívan részt vettek az események forgatagában. A nagyobb lányzó ügyesen eregette a lufiját, miközben a húgi minden mozdulatát követte. A kisebbik testvér még baba, járni sem tud még, de egész napos kacagásával bearanyozta a napunkat! :)

Az esemény mellett természetesen a boltban is helyt kellett állnunk. Kasszáztunk, segítettünk megkeresni a vásárlóknak az örökbe fogadni kívánt könyveket. Egy anyuka a kisfiával tőlem szeretett volna segítséget kérni, s a következő párbeszéd hangzott el mellettem:
Anyuka: - No kisfiam, kérdezd meg akkor a nénit, hol találjuk meg a könyvet, amit szeretnél!
Kisfiú: - NEM, Anya, hisz ő boszorkány! Tőle nem! 
Utána azért sikerült neki elmagyaráznom, hogy a varázserőm segítségével biztos megtaláljuk a könyvét és így beadta a derekát. :)

Az üzletből is kimerészkedtünk, lufikkal és szórólapokkal, hisz még sok sok gazdára váró nyereményünk volt. Hát szerintem mondanom sem kell, érdekesen néztek ránk az emberek, hisz nem mindennap látni két boszorkányt kék lufival közlekedni a mozgólépcsőn. Szerencsére senki nem volt elutasító így szét tudtunk mindent osztani.

Este fáradtan, de levakarhatatlan vigyorral az arcunkon zártunk és nagy boldogsággal, hogy ennyire sok gyereknek és Harry Potter rajongónak örömet okozhattunk! :)


A többi képet pedig itt tudjátok elérni: Harry Potter Nap Galéria

2 megjegyzés:

  1. Wow *-* Nálunk a Libriben miért nincs ilyen nap? :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujjjj, levakarhatatlan a mosolyom, ez az első hozzászólás a blogomon! *.*
      Pesten volt a miénket megelőzően, de meg nem mondom, melyik üzletben. Ahol a mesebolt is van.
      Nálunk a mesebolt miatt folyamatosan vannak ilyen és ehhez hasonló programok, elsősorban gyerekeknek: diavetítés, bábozás, varázslás stb.
      Remélem egyszer lesz nálatok is!
      Vaaaagy, legközelebb lejössz hozzánk, ha lesz *.*

      Törlés