2023. június 7., szerda

Elle Kennedy: The ​Legacy – Az örökség (Off-Campus 5.)

Fülszöveg:

NÉGY TÖRTÉNET. NÉGY PÁR. HÁROM ÉV A VALÓ VILÁGBAN DIPLOMA UTÁN…

Egy esküvő.
Egy lánykérés.
Egy szökés.
Egy váratlan terhesség.

Vajon melyik kire igaz?

Csupa dráma és kacagás vár! Találkozz újra kedvenc Off-Campus-szereplőiddel, akik végigvezetnek a felnőtté válással járó változásokon, miközben rájönnek, hogy komoly döntések komoly következményekkel járnak… és nagy jutalmakkal.

A legújabb Off-Campus-kötetből megkapjuk a várva várt választ a nagy kérdésre: Mi van most velük?

Add át magad a szenvedélynek!

A történetről:

Elle Kennedy Off-Campus sorozata számomra egy igazi kincs. A mai napig szeretem minden egyes részét, mert kellőképp szórakoztató, szexi és mégis van benne tartalom. Nem vagyok oda az erotikus irodalom egyik formájáért sem, sőt, valójában a sport tematikájú könyvek sem mozgatnak meg, de ez a sorozat minden alól kivétel. Minden betűjét csípem, így amikor megtudtam, hogy érkezik egy kiegészítő rész, amelyben mind a négy srác egy rövid kaland erejéig visszatér, nem lehetett letörölni a vigyort a képemről. Kétségtelenül prioritást élvezett: még aznap, mikor megérkezett, el is kezdtem olvasni. Három napot töltöttem el vele, három délutáni szundiidő kellett hozzá, hogy a végére érjek, de szívem szerint már most újra kezdeném, akár a teljes sorozatot is, mert annyira jó érzés volt újra elmerülni a hokisok világába – főleg Elle Kennedy elbeszélésén keresztül.
Szóval a regény négy részre osztható, mindegyik páros kapott egy külön kis egységet, ahol bemutathatja, hova jutott az elmúlt időszak alatt és vázolhatja, a jelenlegi élethelyzetében milyen gondolatok kötik le a figyelmét, valamint nem utolsó tényezőként - egy kis cukorszórásként - a várható jövő is kirajzolódik. A szerző zsenialitását tükrözi az, hogy ezeket egy történetre fűzte fel, így az olvasó nem csak egy-egy szeletet kap a tortából, hanem a teljes sütit elé tolják, csak négy tányéron van tálalva. Az elbeszélési mód a már megszokott énelbeszélő stílus, ami segíti a regény beilleszkedését a korábbi sorba, ezzel is erősítve az olvasóban a tudatot, hogy a már megszokott talajon jár. Ez számomra azért is volt fontos, mert így még inkább érezhető mind a fiúk mind a lányok közötti különbségek, minden szempontból nézve jobban érvényesül az egyén jelenléte. A párok sorrendje nem követi az eredeti sorozatrészeket, így elsőként Grace és Logan kapja meg a szót, majd őket követi Allie és Dean, Sabrina és Tucker, végül pedig Hannah és Garrett zárja a sort. Olvasás közben csak úgy cikáztak bennem a korábbi részek olvasásakor átélt érzelmek, s az új kis történet ezek visszhangjaként csendült fel bennem. Ezt a szerző is elősegítette, mivel több olyan félmondat erejéig tartó anekdotát, odaszúrást is elhelyezett a párbeszédek között, amelyek egy-egy korábbi, ominózus pillanatra utalnak vissza. Az erős egység érzetet nem csak a szereplők közös múltja és az összefüggő jelenje erősíti, hanem az is, hogy a további sorozataiban előforduló, a mostani kötethez relevánsan csatlakozó szereplőgárdát is felvonultat. Legyen az egy említés vagy valódi jelenlét, de valóban összeállt a teljes csapat, így ez a regény valóban felteszi az i-re a pontot.
Nem meglepő módon a regény központi témája a komoly párkapcsolatokban előforduló úgynevezett következő lépések. Az összeköltözés, a lánykérés, a házasság és a gyerekvállalás illata lengi be a sorokat. Érdekes, hogy a szerző a nyolc karakteren keresztül képes volt nyolc különböző nézőpontot megalkotni. Nyilván van közöttük átfedés, de minden egységnél azért megjelenik egy-egy pro-kontra vélemény is, ami további színeket ad a már amúgy szivárványszerű történethez. A regény ennek köszönhetően szép ívvel rendelkezik és folyamatosan fenntartja az olvasó érdeklődését; arról nem is beszélve, mennyire piszokmód szórakoztató. A rengeteg vicces szituáció, az adott helyzetek maximális kihasználtsága úgy, hogy az még egyáltalán nem hat erőltetettnek – ebben élen jár a szerző. Nem egyszer kaptam azon magam, hogy kuncogok. Imádom, minden kis apró csínját, eltúlzott komikumát és színpadiasságát. Minden kétséget kizárólag, nálam ötösre vizsgázott.


Szereplők: A regény nyolc főszereplővel rendelkezik, a szerző őket mind meg is szólaltatja több fejezet erejéig. A már megszokott stílusukat viszik tovább, a korábban megismert személyiségjegyeik mindinkább kiérződnek a sorokról.
Történet: A regény négy nagy részre osztható, amelyek mind egy-egy különálló, rövid történetet mutatnak be, ám időben és térben ezek egymáshoz tartozva léteznek, így egy kerettörténetet is kap az olvasó. A tartalom erősen hullámzó, de végig fenntartja az érdeklődést; mindösszesen a párok stílusából fakadóan különbözik egymástól a négy egység. A tetőponton a korábbi részek egy nagy problémaköre is feloldozásra talál, valamint az utolsó mondatok is tartogatnak még meglepetéseket.
Nyelvezet: Hétköznapi nyelvhasználat jellemzi, méghozzá élőszóbeli. A teljes regény úgy lett megalkotva, hogy a benne található leírások, gondolatfolyamok és párbeszédek nem csak a papíron mutatnak jól, hanem mind megállják a helyüket közösségi helyzetben is.
Besorolás: Kortárs szórakoztató irdalom, romantikus, new adult.
Esztétika: A borító tökéletesen illeszkedik a korábbi részekhez, kellemes egységet alkot velük, ahogy a cím és a gerinckialakítás is. Jó érzés ránézni a könyvespolcon a teljes pakkra, örömmel tölt el a látvány. A belső a már megszokott kiadói minőséget tükrözi: igényes kialakítás, megfelelő lapvastagság, sorköz és makróhasználat. A kötet kényelmesen és könnyen olvasható, a sok párbeszéd miatt pedig kellőképp szellős.



Értékelés:

Kedvenc idézetek:


"– Nos… – néz végig a csapaton. – Mint tudjátok, nekem nincsenek fiaim. És miután évekig edzettelek benneteket, rájöttem, hogy jobb is ez így."

" – Haver! Ne!
Garrett konkrétan elsápad.
– Nem kavarhatsz be egy esküvőbe.
– De az ünnepekbe lehet? – vágok vissza.
– Az ünnepek alatt a csajok vidámak és angyaliak, az esküvőre viszont becsavarodnak – figyelmeztet. – Sabrina letépi a herédet, ha akkor megszívatod.
Talán igaza van.
– Jó, akkor Dean lesz a célpont. Úgyis jobban megérdemli.
– Nagy igazság."

"– De ez bók – ellenkezem. – Imádom a drámát.
– Igen, de a nők nem szeretik hallani, hogy drámáznak.
– Ez igaz – bólogat Logan. – Én is beszóltam Grace-nek, amikor szilveszterkor a hóviharban ragadtunk, és totál kiakadt. – Egy pillanatra elgondolkodik. – Igazából azon bukott ki, hogy nem akarom megenni a seggét.
– Parancsolsz? – kérdezi Garrett udvariasan."

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Megjelenés ideje: 2023. május 2.
Terjedelem: 360 oldal

A könyv az alábbi helyeken vásárolható meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése