2023. április 11., kedd

Elle Kennedy & Sarina Bowen: Good ​Boy – Jófiú (PNC 1.)

Fülszöveg:

Ha ​eddig nem voltál jéghokirajongó, mostantól az leszel.

Jess Canning életének legnagyobb kihívása, hogy megszervezze az öccse, Jamie és hokisztár párja, Wes esküvőjét, ahol a legmenőbb hokijátékosok is ott vannak a vendéglistán. Mivel eleve ő a család fekete báránya, nem vallhat kudarcot. És senki – de tényleg senki! – nem szerezhet tudomást az óriási hibáról, amit tavasszal, egy gyenge pillanatában követett el a vőlegény tanújával. Helytelen dolog volt, aminek nem lesz ismétlése. Kizárt. Még akkor sem, ha a világ legszexibb pasijáról van szó.

Blake Riley a sors személyes ajándékának érzi az esküvőt. Jess és ő is tanúk? Kezdődjön a játék! És akkor mi van, ha némi (na jó, nagy) ellenállásba ütközik? Csak meg kell győznie a makacs szőkét, hogy igazából jófiú, rossz hírnévvel. Szerencsére minden profi hokijátékos tudja, hogy erőfeszítést kell tennie, ha gólt akar lőni.

Jessnek viszont égetőbb problémája is akad annál, mintsem hogy pásztorórákra gondoljon egy nagyra nőtt kisfiúval. Vajon időben elkezdődik a szertartás – még akkor is, ha valaki leitatta a nagymamát? Való egyáltalán csillám egy esküvőre? És mennyire helyénvaló kinyírni a vőlegény tanúját?

Vigyázat, véletlen tea- vagy kávéfélrenyelést okozhat! Ne olvasd nyilvános helyen, ahol nem illik hangosan nevetni! Szexi, de vicces hokijátékosokat tartalmaz, kiskutya-ölelgetéssel és egy pikáns fehérneművel.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

A történetről:

Mióta megismerkedtem Elle Kennedy világával, azóta nehezen állok ellen egy jó kis hokis történetnek. Korábban abszolút hidegen hagyott ez a sportág, sőt, a sport-szerelem sztorik is, ám ő felnyitotta a szemem a benne rejlő izmokra, pardon izgalmakra. Az Off-Campus sorozatot oly mértékben imádom, hogy azt nehezen lehetne szavakba önteni, viszont a Briar U. már kissé erőltetettnek tűnt, így azt a második kötet után elegendtem. Sarina Bowen munkásságát is szeretem, kellemes a léleknek. Ha viszont ők ketten társulnak, akkor ott bizony röpködnek az arcpirító és a cuki jelenetek felváltva, ahogy a Him megnevezésű sorozatban is történt, így nem volt kérdés, hogy a következő közös regényük nemcsak a várólistámon, hanem egyenesen a magánkönyvtáramban is landol. Ez a regény Jamie húgát és Wes nagyszájú, édespofa haverját, Blake Rileyt helyezi középpontba.
A regény önmagában is élvezhető olvasmány, de úgy vélem, hogy a teljes élményt akkor adja, ha már ismerjük a Him sorozatból a szereplőket. Ám hiába zseniális szerintem, mivel az két LMBTQ típusú regény, így csak azoknak ajánlom, akik nyitottak erre. A Jófiú néhány háttérjelenttől eltekintve nem tartalmaz ilyen jellegű eseménysort.
Szóval a regény elején bemutatkozik Jessica, aki épp az öccse esküvőjét szervezi. Az esemény viszonylag kis terjedelmet vesz igénybe az oldalak tekintetében, ám tökéletes felvezetésül szolgál az azt követő tartalomnak. Kellőképp bemutatásra kerülnek a karakterek, a közöttük lévő kapcsolati dinamizmus és meghatározásra kerül a továbbiakban elvárható irány. A szerzőpáros nem egyszerűen leírja, hogy kiben milyen erők munkálkodnak, hanem leginkább a tettek erejével kommunikálnak. Egyértelműen hisznek abban, hogy nem a szavak, hanem a helyzetreakciók és a cselekedetek határozzák meg, milyen ember az ember. Jess általános problémákkal küzd, ami talán a maga módján nem is lehetne aktuálisabb. Bár a családja szerető közösséget alkot, akik mindenben támogatják, mégis hatalmas önbizalomhiánnyal küzd, mivel nem találta meg még a helyét az életben. Több szakmába is belekóstolt már, s hiába nem lett volna egy-egyben rossz, érzi, hogy ez még nem az ő útja, ez pedig lassan felőröli teljesen, hiszen egyre inkább úgy érzi, kudarcot vall. Ugyanakkor nagy benne a bizonyítási vágy, így továbbra is képes emelt fővel előre haladni az elhivatottság megtalálása érdekében. Azt hiszem, ez az én generációmtól kezdve egy igencsak gyakori probléma az oktatási rendszer hiányosságai miatt, s így még inkább jó érzéssel töltött el egy pozitív kimenetelű történet e témakörben.
A ring másik oldalán Blake Riley ücsörög egy masszázsszékben, pimasz vigyorral az arcán. Riley kevésbé árnyalt szereplő, mint a korábbi hokisok, de természetesen megvan neki is a saját keresztje; s pont ezért szerintem egy nagyon jól megformált karakter, hiszen nincs szükség mindig a „sokkal több van bennem, mint hinnéd” srácokra, akik a páncél alatt ragyogó csiszolatlan gyémántok. Valljuk be, a korosztály, amit megtestesít sokkal inkább ráhasonlít. Mókás, bolondos, szexmániás, de azért van benne egy jó adag kötelességtudat és szeretet. Egyedül azt nem szerettem, hogy az ő szemszögéből mesélt részekben többször is kiszól a lapokról, mintha cinkosa akarna lenni az olvasónak is. Mivel én magam nem vagyok benne a regénybe, de szeretnék megmaradni a csendes megfigyelő üzemmódban, ahol jókat kacaghatok a felvázolt szituációkon, így nekem ez nem fér bele. Blake személyiségében volt még egy ellentmondás, ami fölött inkább igyekeztem a nagyobb élvezet céljából szemet hunyni. Az ő problémája ellentmond a jellemének. Ha valaki ennyire szereti a családját, az pont, hogy nem tudna ilyen „egyezséget” kötni az exével, ami éket ver közte és a szülei, valamint a testvérei között. Ez az egész így nincs rendben, de hát a shownak mennie kell, így úgy döntöttem, ezen hajlandó vagyok túllépni. Jó, hogy ezt megtettem, mert így sodródhattam az árral és elmerülhettem egy fantasztikus történetben. Imádtam a humort, az egyedi karakterjellemzőket, az irányvonalat és a végső helyzetmegoldást. Kedves, aranyos és végtelenül szórakoztató. Több nem is kell. S míg várom a következő kooperációt, addig lehet, hogy mégis adok esélyt a Briar u. további részeinek is. Hát igen, erre is rávett. Tényleg ennyire élveztem Jess és Blake történetét.

Szereplők: Jól megalkotott szereplők. A szerzőpáros még arra is figyelt, hogy a testvérek között ne csak külső jegyekben legyen egyezés, hanem belső téren is, de közben megmaradtak önálló entitásnak is. Mindenkinek megvan a maga sajátos stílusa és vehemenciája, amik nem lesznek enyészetté a kapcsolati státuszok megváltozásával, csupán kompromisszumkészen csiszolódnak egymáshoz.
Történet: A regény íve kellemesen emelkedik, majd a végére megfelelő módon kezd lejteni; gyögyörű görbét lehetne hozzá rajzolni. A sztori hozza az elvárt szintet, stílusa teljesen megegyezik a korábbi kooperációs munkájukkal.
Nyelvezet: Hétköznapi szavakat használ, néhány visszatérő szleng elemmel.
Besorolás: Szórakoztató irodalom, romantikus, new adult.
Esztétika: A műfaji besoroláshoz tökéletesen megfelelő a borító, hiszen egy pillantás alatt már lejön, mire is lehet számítani a regényben. Egyedül a fekete háttér az, ami nem illeszkedik a történethez, no de csillámporos mégsem lehetett.


Értékelés:

Kedvenc idézetek:


"Mélyen alszik, ami segít. A fülembe horkolás egyértelmű jel. Úgyhogy az ágy széléhez araszolok a lábujjammal, és egy olyan manőverrel csusszanok ki a szorításából, amiért büszke lenne rám a jógaoktatóm. Majd „menekülés a grizzly elől” póznak fogjuk hívni."

" Kiváncsi vagyok, milyen érzés. Annyira szeretni valakit, hogy a részeddé válik. Azt hittem, voltam már szerelmes, de amikor ránézek az öcsémre és Wesre…minden megkérdőjeleződik bennem, amit valaha is éreztem."

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Megjelenés ideje: 2022. december 15.
Terjedelem: 336 oldal

A könyv az alábbi helyeken vásárolható meg:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése