2019. október 1., kedd

Szeptemberi Összegzés & Októberi Tervek | 2019


Az ősz elemi erővel tört ránk. Egy szempillantásnyi idő elég volt, hogy máris a derekán járjunk. Gyerekként sosem értettem, mikor a felnőttek a gyorsan múló napokra panaszkodtak. Most pedig elképzelni sem tudom már, milyen érzés volt unatkozni. 
A sok teendő mellett természetesen az olvasásra szakítottam időt, nem is keveset. Kihasználtam a minden percet, mivel a jövőhéttől elkezdek egy nyelvtanfolyamot, aminek köszönhetően az eddig sem sok időm még kevesebb lesz. Van egy olyan érzésem, hogy az éjszakákra és a hajnalokra fog korlátozódni az olvasás és írás lehetősége, de minden erőmmel azon leszek, hogy megoldjam a dolgaimat anélkül, hogy a blogot háttérbe szorítanám.
Nos, e felvezető után nézzük is, miket kerítettem sorba szeptemberben. A következők voltak a hónapra kijelölt kötetek:


R. F. KUANG - MÁKHÁBORÚ
STACEY O'BRIEN: WESLEY, KEDVESEM

Magamat is meglepve, mondhatni az összes kötetet sorra kerítettem. Egyedül a Mákháború az, amit bár még a hónapban elkezdtem, ám nem értem a végére. Nem volt elég hozzá három nap, hiszen eléggé összetett, hosszú könyvről beszélünk, pluszba jelen voltam egy könyvbemutatón is, így az időm igencsak korlátozott volt. Wesley, kedvesemről nem született értékelés. Őszintén bevallom, elkezdtem megírni, de aztán elfeledkeztem róla, és azóta annyi idő eltelt és annyi történetet elolvastam, hogy nem lennék maximálisan biztos abban, hogy hitelesen tudnék róla írni, így csak a moly.hu oldalára fogok a későbbiekben feltenni egy rövid értékelést.
Ezeken kívül pedig még ők kerültek sorra szeptemberben:

ANNE L. GREEN: POKOLI FIZETSÉG
ANNE L. GREEN: ELFOJTOTT INDULATOK
ANNE L. GREEN: ELVAKULT SZERETŐ
ANNE L. GREEN: ELVESZTETT JÖVŐ
R. KELÉNYI ANGELIKA: A PORFÉSZEK
R. KELÉNYI ANGELIKA: AZ ÖRÖKSÉG

A listámat eléggé megdobták a novellák, melyekről nem is írtam komolyabban, hiszen tizen -és huszonpár oldalakról nem tartom érdemesnek mélybe menő elemzéseket adni. 
Az októberi terveim elég képlékenyek. Valójában annyi olvasatlan könyvem gyűlt össze az elmúlt hónapban, hogy véletlenszerűen választottam ki belőle hatot. Megeshet, hogy nem ezek kerülnek végül sorra, még nem tudom. Majd a lehetőségek és a kedv meghozzák.
Szóval ő a mostani hatos csapat:


ALEX MICHAELIDES: NÉMA TANÚ
EDWARD RUTHERFURD: PÁRIZS
RILEY SAGER: AKARSZ VELEM JÁTSZANI?
PHILIP PULLMAN: A TITOKZATOS KÉS
SARAH A. DENZIL: A NÉMA GYERMEK
MIRIAM TOEWS: MINDEN KIS NYAMVADT BÁNATOM

Ti mit terveztek olvasni a következő 31 napban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése