2019. augusztus 1., csütörtök

Könyvespolcom új lakói - Július | 2019


Júliusban rengeteg új élménnyel lettem gazdagabb. Mi sem támasztja ezt a tézist jobban alá, minthogy épp egy badacsonyi nyaraló közösségi terében ücsörgök - az erkélyen jelenleg napsütésben gazdag szélvihar tombol, így oda nem bátorkodtam kimerészkedni -, és onnan hozom el nektek a szokásos havi beszerzős bejegyzésemet. Ebben a hónapban is érdemes volt leülnöm megírni eme sorokat, mivel sok új könyvvel gazdagodott a polcom. Ugyanakkor saját csoportképet sajnos most nem tudok hozni, hiszen ők nem (legalábbis nem mind) jöttek velem el erre a szép helyre nyaralni.
Szóval ők érkeztek hozzám júliusban:


KIRÁLY ANIKÓ: CSAK BARÁTOK?
CORINNE MICHAELS: MIÉNK AZ ÉJSZAKA
NATALIE C. PARKER: SEAFIRE - LÁNGOLÓ TENGER

Az összetétel a rám már oly jellemző módon vegyes, bár most nem barangoltam el az irodalom összes kategóriájába. Több, mint a fele ifjúsági, ám köztük megtalálhatóak a realisztikus és a fantasy jellemzők is. Emellett felbukkan még a romantikus, sőt, az erotikus vonal is. A Miénk az éjszaka a hónap legnagyobb meglepetése: nem szoktam magamtól igent mondani az ilyen jellegű könyvekre, de ez valahogy az első pillanattól kezdve elvarázsolt. Nem volt menekvés.

Ha az arányokat nézzük, e hónapban abból is jók teljesítettem: a könyvek fele elolvasásra is került, s a többi is még nyáron meg fog történni. (Az aláhúzottakról már értékelés is született, a címre kattintva érhetőek el.) A Lángoló tengert valószínűleg még a mai napon elkezdem, s utána, ha hazaérkeztünk minék lehet az éjszaka is. 

Ti milyen könyveket szereztetek be a nyár közepén? 

2 megjegyzés:

  1. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a Lángoló tengerről a véleményed. :)

    Jó nyaralást!

    VálaszTörlés
  2. 13 új könyv. Oops. Marvel-rajongásomnak engedve beszereztem Adam Bray könyveit. Salgótarjáni kiruccanásomkor is találtam kincseket a helyi virágárusnál. Vivien Hollyoway egyik régebbi kiadványát és egy Kertész Imre könyvet.
    A Szirmokba zárt szavakat és a Gyanakvó elméket azóta el is olvastam, nagyon szerettem őket! Valamint érkeztek hozzám Libri kiadós újdonságok. Az új Kimberley Freeman regény is. És persze nem én lennék, ha elmennék nyaralni és ott nem vennék könyvet. :D Szóval így került hozzám Budai Lotti korábbi két regénye és a The Night Manager. (Ez utóbbi sorozatot azóta meg is néztem éééés imádtam, szóval már várom, hogy minél hamarabb olvashassam!:))

    Te is nagyooooon jó újdonságokra tettél szert, drága! Kíváncsi vagyok, mit fogsz mondani a Miénk az éjszakáról!:)

    Millió puszi:
    Barbi

    VálaszTörlés