2019. február 27., szerda

Uhu Box Unboxing | 2019 Február - Legendás lények és varázslatos világuk


Kis hazánkban is elterjedtek az úgynevezett könyves dobozok és társaik. Ennek nagyon örülök, mivel mindig is irigykedve néztem a külföldi csomagok varázslatos világát. Az elmúlt évben több típusával is megismerkedtem, s azt kell, hogy mondjam, a nagy részére kellemes emlékként tekintek vissza.
Nemrégiben az Uhu Box készítője, Timi is megkeresett, hogy kikérje a véleményemet. Ezt örömmel fogadtam el, hiszen ezáltal egy olyan ember munkáját segíthetem, aki még nem közismert az általa választott világban. Mikor pedig megtudtam, hogy a termékei egyediek, saját készítésűek még nagyobb lelkesedéssel vártam a pillanatot, mikor először megpillanthatom a nekem szánt meglepetéseket.

Az Uhu Box februári témája a Legendás lények és varázslatos világuk fantázianevet kapta, tehát témaköre elsősorban a J. K. Rowling által felépített világa, nagy figyelmet szentelve a különleges állatfajoknak. Ez igazán nekem való csomag, hiszen mind az író által létrehozott képzeletet, mind a könyveket és a filmeket is szeretem. A csodalények pedig külön helyet foglalnak el a szívembe.

A csomag teljesen időben érkezett, egy napot sem késett, ami miatt nálam már jár a plusz pont. Szeretem, mikor a készítők a saját általuk megadott határidőket betartják. Főleg, ha az utóbbi idők botrányaira gondolunk.
A doboz egy nagyobb, masszívabb csomagolásban érkezett, ezért bíztam a sértetlenségében is. Maga az Uhu box kívülről is nagyon mutatós, a hosszanti részen nyíló doboz emeli a színvonalat. A grafika egyszerre édes és egyszerű módon igényes. Tökéletes kivitelezés. 
Ezt felnyitva több, apró dolgot is észleltem, melyeknek nagy része be volt külön is csomagolva, melynek nagyon örültem, hiszen ezeknek a dobozoknak a legnagyobb ereje a bontási izgalmakban rejtőzik.
Elsőként kezembe került a témakártya, melyet hamar félreraktam, hogy egy másodperccel se tudjam meg előre, mi lapul a csomagban. Egyedül a felső képet szemléltem meg rajta. A szarvas valószínűleg a Harry Potter világban lévő patrónus bűbájra utal, mely rengeteg formában volt már megjelenítve, ám, mint élő állatot eddig még egyszer sem láttam. Érdekes megoldás, egyedi, nekem kifejezetten tetszett. Ugyanakkor látszik, hogy ez a kép egyszerűen nyomtatott majd laminált. Kicsit esztétikusabbnak hatott volna előhívatva, fotóként, vagy ha ez a hátsó oldala miatt nem megoldható, akkor alapvetően fotópapírra nyomtatni. De ez is szépnek hat.

A csomagban levő, nem becsomagolt termékeket vettem először kézbe, hogy a végére maradjanak az izgalmasabb dolgok. Találtam még itt kétféle könyvjelzőt, az egyik egy nagyon szép grafikai megoldás, melyen több legendás lény is található. Nagyon aranyos, biztos, hogy használni fogom. Az pedig még jobban emeli a színvonalát, hogy nem egyszerű papírra lett nyomtatva, hanem egy kicsit erősebb, bőrmintával rendelkező ívre. A másik könyvjelző már most személyes kedvencemmé nőtte ki magát. Tudni kell rólam ,hogy bár vannak ötleteim, nem nevezném magam kreatívnak, a kézügyességem pedig kritikán aluli. Épp ezért tetszett meg kifejezetten a lap sarkára húzható, keménypapírból hajtott, halál ereklyéi mintás jelző. Egyszerű, mégis nagyszerű. Príma.
* A lent látható kép csal, a Halál Ereklyéi mintás nincs ilyen nagy. :)*



Ezután következett egy hajtogatott boríték, melynél elsőnek nagyon megijedtem: azt hittem elszakítottam. Viszonylag hamar rájöttem, hogy nem így történt, mivel ragasztást nem tartalmaz. Ezt kifejezetten furcsának találtam, de tény, hogy így könnyebb volt kivenni belőle a levelet. Mondjuk ezen el tudtam volna képzelni egy régifajta, viaszos pecsétet, az sokat dobott volna a nívón. A benn rejlő üzenet egy játékra hívja fel a figyelmemet: egy nyereményjátékon vehetek részt, amennyiben megfejtem a hátoldalon található rejtvényt. Kifejezetten ötletes, nekem nagyon tetszik. Még a mai nap folyamán tesztelni is fogom a tudásomat.

Ezután következett a képen látható notesz. Nos, ez volt az a pont, ahol megrengett a csomagba vetett hitem. Amennyire az eddigi megoldások szimpatikusak voltak, ennél pont annyira ment el a kedvem a további felfedezéstől. Egy egyszerű, spirális jegyzetfüzet elejére lett egy nyomtatott kép felragasztva.  A kép mivel nagyrészt sötét színeket tartalmaz, nagyon kihozza, hogy egyszerű nyomtatóval lett sima papírra kivetítve. A szélek nincsenek jól eldolgozva, felül nem fedte be teljesen a kép a borítót, oldalt és alul pedig meg lett hagyva a papír fehér kerete. Kisiskolás koromban készítettem ilyet, hogy feldobjam a füzeteimet. Hiába szép az illusztráció, rossz a kivitelezés. 

Az utolsó, nem becsomagolt ajándék pedig egy fandom gyertya, melyen az Okkami felirat található. A lelkem mélyén ennek szurkoltam, mivel ő az én kedvenc legendás lényem, így hát nagyon megörültem, mikor megláttam. A gyertya mélykék színű, tetején pedig az Uhu box logója látható. Jó tanács: a kupak levétele után ne vegyetek közvetlenül fölötte mély levegőt, mert nagyon tömény az illata. Mivel az Okkami színjátszós pikelyekkel rendelkezik, így el tudtam volna képzelni némi csillámport a tetején, amivel ezt a hatást érhetjük el, de így is megfelelő, noha az öntési technikán látszik, hogy még nem tökéletes: néhol buborékos a gyertya, s a kanóc is enyhén elcsúszott.


S innentől jöttek az izgalmak: az első ajándék elég egyértelmű volt a formájából adódóan: egy hatalmas fürdőbombát találtam a papír alatt. Ennek kifejezetten örülök, mert fürdőbombából nem létezik elegendő mennyiség. Már alig várom, hogy kipróbálhassam, milyen! Színben kék, tökéletesen passzol a gyertyához és a témakártyához is. Remélem, hogy az illata is nagyszerű lesz! Méretét tekintve, monthatjuk, hogy az óriási kategóriába tartozik, tényleg hatalmas, mint egy billiárd golyó. Remélem, aktívan fog pezsegni!

Ezután következett egy apró, madzaggal átkötött doboz, melyet kibontva először nagyon meglepődtem. Rögvest levágtam, hogy egy okkami tojás van benne, szépen, forgácsban elhelyezve, mintha tényleg egy fészek lenne az orrom előtt. A mellékelt papírt elolvasva rájöttem, hogy ez igazából egy stresszlabda, mely lufiból és lisztből készült. Véleményem szerint ez egy nagyon jó ötlet. Elég sok ajándékcsomag készült e témában, mégis, egyikben sem láttam még ehhez foglatót. Az ötletessége kétségtelen. Fogásra kényelmes, méretre is megfelelő. Mindenki tudja, miből készül, ám azzal, hogy külön felhívták rá a figyelmemet olyan olcsónak éreztem, tipikusan azon dolgok egyike, amit inkább én megcsinálok itthon, semmint megvegyem akárhol. Viszont ha lemaradt volna az "összetevők listája" akkor ezek a gondolatok meg sem fordultak volna a fejemben, hanem ujjongva fogadtam volna, hogy van egy saját okkami tojásom.

A dobozban találtam még egy hosszú, becsomagolt tárgyat. Szinte keresztve tett ujjakkal imádkoztam egy varázspálcáért. Kívánságom teljesült is meg nem is. A papír egy ceruzát rejtett, amely varázspálca beütésű külső borítást kapott. Nekem nagyon tetszik, szép rajta a minta, az enyhén koptatott, aranyozott színével egyetemben. Egyedül csak azt sajnálom, hogy nem egy átlagos, grafitceruza az alapja, hanem egy színes, mégpedig zöld színű rajzeszköz. Így ezt már most állítom, hogy nem fogom használni, csak felkerül a polcra. Kár érte, de legalább így biztos örökre megmarad.


A doboz legalján található volt még egy könyvszütyő, melyből mondhatni, sosem elég. Ez számomra az ötödik, s úgy néz ki, a kedvenc is. Van kettő, ami túlságosan pufi, így túl sok helyet foglal el a táskámban. Kettő, amikben nincs bélés, ezáltal nem szívesen használom őket hosszabb utakon, mert féltem a bennük rejtőző könyvet. Az Uhu boxban lévő se nem vastag, se nem vékony: pont tökéletes. Méretben is megfelelő, nem csak a vékonyabb kötetek férnek el benne. Külön öröm, hogy a jobb alsó sarkára egy fém bagoly lett rögzítve, mely hihetetlenül aranyos. Mivel ezt csak utólag vettem észre, így a képen sem látszik sajnos.

A szütyőben rejtőzött az utolsó ajándék: egy magyar lány munkássága, egy festmény a mindenki által kedvelt, enyveskezű furkászról. Kifejezetten aranyosnak mondható, szép keretben tálalva. Sokáig nézegettem, hogy vajon eredeti-e, de rá kellett jönnöm, hogy ez is nyomtatott változat. Ezt kicsit sajnálom, egy egyedileg készített festmény sokat dobott volna az összképen.

Tehát akkor az Uhu Box Februári csomagjában, melynek témája a Legendás lények és varázslatos világuk volt, a következő elemek bújtak meg:
  • 100 ml-es szójaviaszból készült Fandom gyertya
  • Könyvszütyő, varrott baglyos fémkitűzővel
  • 2 könyvjelző: egy standard és egy, az oldal sarkára húzható
  • Orrontó furkászt ábrázoló A5-ös kép, keretben
  • Színes óriás fürdőbomba
  • Varázspálca mintájú színes ceruza
  • Okkami tojást formázó stresszlabda
  • Notesz
  • Levél nyereményjátékkal megfűszerezve.
Összeségében én elégedett vagyok vele. Sok, frappáns ajándék volt benne, melyek közül volt, ami tetszett, más viszont kevésbé. A dobozban található dolgok legtöbb eleme olyan, amit az ember otthon is el tud készíteni - ha van hozzá elegendő fantáziája. Különleges kellékeket nem sok dolog igényel. Engem, akinél a kézügyesség ritkán látott vendég, örömmel töltöttek el az újabb, J. K. Rowling világát idéző tárgyak, bár meg kell mondanom, némi finomítást még elviselnének. Véleményem szerint a megfelelő módszerek alkalmazásával (például fotópapír használata), és az egyenes vonalakra történő odafigyelés sokat segíthetne. Most még kicsit kezdetlegesnek tűnik, erős DIY-hatása van. De van benne potenciál. Ne felejtsük el, hogy nincs mögötte egy nagy tapasztalattal rendelkező teljes cég és azt se Timi elsődleges célja a kézműves, saját készítésű ötletes meglepetések gyártása adott témához. Van még hova fejlődnie, de véleményem szerint nagyon jó úton halad.


A következő Uhu Box témája az éjszakai lények, a Vámpírok világa lesz. Szóval Akonyat és Drakula rajongók, ezt a ti figyelmetekbe ajánlanám! Ha érdekel, akkor a következő oldalakon kaphatsz több információt a dobozról, a készítőről, az előző és a soron következő csomagról, illetve rendelni is az alábbi felületeken lehetséges:




Nektek mi a véleményetek erről az ajándékdobozról? Kommentben várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése