2019. február 1., péntek

Januári Összegzés & Febuári Tervek | 2019


A tavalyi évben az egyik kedvencemmé lépett elő az összegző és tervező rovatom. Impulzív olvasó révén elég nehéz előre összeállítanom magamnak egy listát, mégis, hogyha sikerül tartanom magam ahhoz a pár kötethez, amit megjelelök, az nagy elégedettséget generál bennem. Ezért mindenkit csak bíztatni tudok erre a módszerre: próbáljátok ki, mert így sokkal könnyebb kordában tartani a várólistát!
A december & január párosítás elmaradt, mivel az év elején más jellegű várólistás bejegyzéseket készítettem - így nem éreztem szükségét. De most újult erővel indul el a rovat. Már csak az a kérdés, mennyit tudok teljesíteni a februárra kitűzött célokból?
De mielőtt megmutatom, miket fogok sorra venni, lássuk a januári teljesítményemet:




CHARLOTTE BRONTË: JANE EYRE
ANGELA MARSONS: ELFOJTOTT SIKOLY

Alapvetően januárban nem sok időm volt sem olvasni, sem blogolni. Meg is látszik a kirakott bejegyzések mennyiségén. Pontosan ezért csodálkoztam rá magam is eredményre, hogy mégis sikerült tíz kötetet is besűríteni, s ebből mindössze egy újraolvasás - a többi új élmény. Az év első hónapjában olvastam ifjúsági regényt, disztópiát, fantasyt, thrillert, krimit, tabu témát boncolgató történetet, romantikust, sőt még klasszikust is. Mondhatni, nincs két egyforma közöttük. De pont így volt szép: össze sem lehet őket hasonlítani, mindegyik másként volt különleges. Jelenleg kettőről nincs még szöveges értékelés, reményeim szerint ezeket a jövőhét folyamán képes leszek pótolni.

S hát akkor nézzük azt, ami sokkal izgalmasabb: mi vár rám februárban:


JUSTIN CRONIN: A TIZENKETTEK
GARRARS CONLEY: ELTÖRÖLT FIÚ
AURORA ROSE REYNOLDS: NOVEMBER ELŐTT
LAURELIN PAIGE: ELSŐ ÉRINTÉS
JULIE BUXBAUM: HÁROM DOLGOT MONDJ
JENNY HAN: A FIÚKNAK, AKIKET VALAHA SZERETTEM

A megjelölt könyvek közül egy előolvasás, melyre az Európa kiadó kért fel. Ezzel fogom elkezdeni a februárt, mivel már nagyon vártam az Eltörölt fiú megjelenését. A többi mind úgymondva lemaradást pótló mű, melyeket már régóta tervezek, tologatok. Szóval éppen itt az ideje, hogy sorra kerüljenek! Noha a február rövid hónap, azért reménykedem, hogy mások is beleférnek majd, bár más is ellenem szól: a rövidebb intervallum mellett még akadályozó tényezőként ott van egy hónap eleji nyelvvizsga, s talán egy hónap végi költözés , de ha az át is tolódik márciusra, akkor is még a csomagolás rengeteg időt el fog venni. Na, majd meglátjuk, miként állunk.

Ti mit terveztek olvasni februárban?
Az én listámról esetleg valamit? 
Vagy olvastátok már őket? Ez esetben várom a tapasztalatokat!

1 megjegyzés:

  1. Uuuu produktív volt ez a hónap számodra! ;) Kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni a Jenny Han könyvhöz, már egy ideje én is szemezgetek vele, de még nem jutottam el odáig, hogy olvassam. :)

    VálaszTörlés