2018. november 5., hétfő

Könyvespolcom új lakói | Október


A szeptember egy nyugis hónap volt. Mindössze két új kötet került a polcomra, azokat is ajándékba kaptam, így nem készítettem neki külön bejegyzést. Ezzel szemben az október annál gazdagabbnak bizonyult.
Vigyázat! Könyveső várható!

A következő kötetek költöztek be hozzám:

ANNE L. GREEN: ELVAKULT SZERETŐ
BUDAI LOTTI: AZ IDEGEN
R. KELÉNYI ANGELIKA: A PORFÉSZEK & AZ ÖRÖKSÉG
TRICIA LEVENSELLER: DAUGHTER OF THE PIRATE KING - A KALÓZKIRÁLY LÁNYA
VIVIEN HOLLOWAY: FORGANDÓ SZERENCSE
SARAH PERRY: MELMOTH

Hát igen. Nincs mentségem. Túl sok volt az új, friss megjelenés, aminek képtelen voltam ellenállni. Több rendelés is van benne, néhány recenzió és pár ajándék is. 

Kékesi Dóra Várom a párom és Palotás Petra Vénasszonyok nyara című könyve előolvasásként érkezett hozzám, tehát volt szerencsém a megjelenésük előtt olvasni őket. 
Az Álomgyár kiadó két bemutatóján bezsebeltem három kis novellát is a kedvenc szerzőim tollából, melyek hiába vékonyak, tartalom bőven akad bennük, egy kis pluszként szolgálnak a szeretett történetekhez. S ha már könyvpremier, akkor az újdonsült könyvekből is be kellett szereznem egy-egy példányt, így került a polcomra Anne L. Green Arcátlan csábítója és R. Kelényi Angelika Mennyei bűnök alkotása. Budai Lotti A nyugati szerető című kötetét is beszereztem - bár ez már egyszer szerepelt a polcomon, ám mindenféleképp szerettem volna belőle egy hivatalos példányt is.

A Könyvmolyképző kiadó az utóbbi időszakban szinte naponta teszi közzé az új megjelenéseket, s be kell vallanom: magam is elcsábultam. Elle Kennedy The Goal, másképpen A cél című könyvéért körülbelül bármit megtettem volna. Imádom az írónő munkásságát. Ha már rendeltem, akkor nem szerettem volna a postaköltségre is pénzt költeni, így hozzácsaptam még egy friss megjelenést, Tricia Levenseller A kalózkirály lánya könyvét.
Közben párom is meglepett egy szeretetcsomaggal, így került a birtokomba a Semmi súlya, A kegyetlen herceg és a Megölni Sarait, utóbbi volt az ajándékkönyv.

Vivien Holloway nagy hatást tett rám steampunk fantasy sorozatával, így a hatodik részt kötelező volt előrendelnem, tehát a Forgandó szerencse is a polcomon végezte.

Szerettem volna az ismereteimet egyéb utakon is tágítani, a komfortzónámból kilépve új területeket megismerni, így az Agave kiadóval együttműködve, a megjelenés után azonnal kézbe vehettem Ed mcDonald debütáló regényét, az Éjszárnyat, illetve a már ismert J. D. Barker és Dacre Stoker közös regényét, a Dracult. Igazán élvezetes olvasmányok voltak!

Az utolsó kötet, Sarah Perry tollából a Melmoth pedig a 21. Század kiadó ajándéka volt. Még most is meghatódom tőle! Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás élményt!

Mivel elég szoros menetrendem volt októberben, így kevesebb új könyv olvasása fért bele, mint eddig. A 17 új kötetből 13-at olvastam már, egy éppen folyamatban van és kettőt mindenféleképp tervezek még novemberben. 

Azóta a könyvespolcom is átrendezésre került, így mindenki megtalálta már a saját helyét. 

Ti milyen könyveket szereztetek be októberben?
Mit terveztek novemberre?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése