2016. december 13., kedd

12 napos Blogger kihívás: 9.nap

Sziasztok!

 A mai téma: "Mutasd be nekünk, hogyan csinálsz valamit! "

Elsőnek a színezőmet szerettem volna itt debütáltatni, de aztán rájöttem, hogy mivel könyves blogról van szó... Bemutatom nektek, hogyan olvasok :)

Elég unalmasnak hangzik? Lehet. De szerintem az olvasás egy életstílus, egy hobby, melyet már mesteri szinten űzök. Legalábbis párom elmondása szerint. Mindenkinek kell valami, ami kikapcsolja. Valaki fut, valaki internetes játékokkal játszik, én pedig ezernyi életet élek meg.

Pontokba szedtem Számotokra az én elképzelésemet, mik fontosak a teljes olvasási élményhez. 

 No, lássuk csak a lépéseket:


1, Keress egy megfelelő könyvet. 
Mi alapján szoktam dönteni? Teljesen hangulat. Éppen mire vágyom. Jelenleg a polcomon, tehát saját készletben,  közel 70 könyv csücsül és türelmesen várakozik, hogy végre elolvassam. Rengeteg. Megszállottan gyűjtöm őket.Pont. De így legalább lehet miből választani!

2. Vegyél magadhoz egy kis folyadékot!
Ha ideális körülményeket nézünk, tehát van időd olvasni, nem stresszelsz semmi miatt, nem vár egy konyhányi mosogatnivaló és a szomszéd sem most végzi a felújítást, akkor hosszabb időtartamra készülünk, melyet egy másik világban fogunk tölteni. Tehát a készletet össze kell szedni. Én mindig szoktam legalább egy bögre tejes kávét, kakaót vagy egy doboz energiaitalt bekészíteni. Az kell.

3. Hozz egy kis rágcsát.
Ez lehet csoki (vigyázz, össze ne kend a könyvet!) vagy bármi egyéb Én legtöbbször gyümölcsöt szoktam felkockázni és azt nyammogom olvasás közben. De persze nem vetem meg a gumicukrot sem!

4. Találd meg a Neked kényelmes helyet, pozíciót!
Nagyon fontos, hisz olvasni mindenhol lehet, de igazán elmerülni a másik világban úgy nem tudsz, hogy a lábad zsibog, hangyák táncolnak rajta. Nekem ez az ágyon ülve, hátamat nekitámasztva a fal melletti plusz matracnak, plüss takaróval körbevéve szokott lenni. Kényelmes, puha és meleg. :)

5. Vigyázz, kész, rajt!



S nem optimális körülmények között?
Sajnos legtöbbször nincs idő így nekikészülni egyéb teendők miatt. Általánosságban én a buszon, illetve a buszmegállóban szoktam olvasni, hisz ezek az úgynevezett "köztes idők" megfelelő terepet biztosítanak. Ha be szeretnék menni a központba, az busszal kb 20 perc, plusz 10 míg várok rá. Tehát ha csak egyszer fordulok, akkor is egy órát már tudtam olvasni. Mostanában rengeteget jártam át a szakdolgozatom miatt másik városba. Az életemet eluntam volna, míg oda s vissza érek könyv nélkül!
Emellett éjszaka rengetegszer felébredek. Ennek oka vagy a stressz vagy az ekcéma, vagy egyszerre a kettő. Ilyenkor mindig előkapom az aktuális olvasmányt, s telefon fényénél falom a sorokat, míg vissza nem tudok aludni.


Kíváncsi lennék a ti szokásaitokra is, nyugodtan írjátok meg! S olvasásban gazdag hetet kívánok Nektek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése