2016. december 31., szombat

12 napos blogger kihívás: 12. nap

Sziasztok!

S ezennel elérkezett az utolsó nap is, mikor bemutatom egy általános napomat. 

No, hát tisztázzuk elsőnek szerintem, hogy általános napom nincs. Mindegyik más és más, épp az alap szituációtól függően: dolgozom, vizsgára készülök, ráérek, hétvégi kötelező látogatás van valamelyik szülőpáros irányába. 
Mivel ma Szilveszter napja van, ezért úgy döntöttem, egy átlagos, ráérős napot mutatok be Nektek :)


Az én napom reggel fél hat és hat között kezdődik. Menetrendszerűen felébredek, hiszen párom ekkor szokott a hétköznapokon kelni, s negyed hétkor indul munkába. Tegyük fel, hogy most szabadnapos. Tehát én ülök a sötétségben, mert az ágy kirugdosott már, de villanyt nem szeretnék sehol kapcsolni, mert egy légterű a lakás, amit bérlünk, nincs külön szoba vagy konyha. S azért valljuk be: nem ildomos a vőlegényünk retináját kiégetni fél hatkor, csak azért, mert nem tudunk aludni. Szóval ilyenkor elő szoktam kapni a telefonomat, - ami kb egy tíz perces szentségeléses keresés - majd bevackolom magam az ágy túlvégébe és a vakujánál olvasok reggel nyolcig. Addigra Andris vagy felébred, vagy már át tudok ülni a konyhába, ahol ér be annyi fény, hogy lássak. 


Ezután jön egy kis reggeli takarítás. No, ez helyzettől függetlenül mindig megvan: összepakolás, összeágyazás és mosogatás. Mindig reggel mosogatok. Ha lenne kisebb fény a konyhába, akkor biztos reggel hatkor állnék neki. Utána összeszedem az eldobált göncöket, eltakarítom az előző estéről maradt romokat és ha üres az ágy, beágyazok. Ha kell rakok be mosást is, vagy felseprek, felporszívózok. Ekkor már a drága halacskáim csak úgy ugrálnak kifele a vízből, csattanással visszaesve, vagy kotyognak, hogy éhesek. Szóval lámpa fel, 5 perces gügyögés és csodálás imádom az akváriumom és kapnak enni. Jobb esetben nem borul be. Ez idő alatt valami furcsa módon egy kávé tűnik fel az asztalomon... :) 

Ezután átnézem a leveleimet, molyt, facebookot, mi történt. Nagyjából. Igazából csak azt, amihez közöm van. Majd jön a kérdés: mit ebédeljünk? Tehát szétnézek a konyhába és nekiállok Andris segítségével összeütni valamit. Megkajálunk, miközben nézünk egy kis Agymenőket vagy Sherlock-ot, vagy csak szimplán tévét. Azután együtt vagyunk. Összebújunk, beszélgetünk, olvasgatunk, elvagyunk. 

Este nekem menetrend szerint maximum nyolckor el kell mennem fürdeni, mert az ekcéma jobb, mint bármilyen óra, jelez, hogy ideje foglalkozni vele is. Szóval fürdés, majd egy jóóó hosszú kenekedés. Este ágyban olvasás, majd tévére nyomunk egy órás időzítőt és miközben Andris a homlokomat cirógatja.... elalszom. :)

Szóval igazából semmi nagy szám nincs benne, de én szeretem ezeket a kis fix programokat :)

2 megjegyzés:

  1. Fél hatkor, te jóóó ég! o.O Én ma fél egykor keltem fel, de csakis azért, mert nem volt képem még többet lustálkodni. (Bár az is igaz, hogy körülöttem napközben nincs nagy mocorgás, még a hörcsögök is horkolnak, így nincs, aki felverjen. :D)
    A kávés szokásotok nagyon cuki, anyumék is így csinálják. :) (Andrist meg azért csak szoktasd rá a takarításra, micsoda dolog az, hogy te csinálsz mindent? :P Bár... nem mondom, hogy nem ismerős. XD)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj ne is mond.. felkeltünk mi szépen, ahogy leírtam, ma is.. de annyira jó volt délben lustizni.. hogy simán elaludtunk, összegubózva, mint két hörcsög :D
      Uuugye *.* Imádom, hogy minden reggel készít nekem :)
      A takarításba meg be szokott segíteni, vagy a főzésbe. Ma ő főzött, mosogatott, én meg olvastam :D

      Törlés