2022. március 30., szerda

BORÍTÓ LELEPLEZÉS | Szaszkó Gabriella: Végtelen


Nincs is nagyobb öröm, mint mikor egy tehetséges magyar szerző új regényének megjelenése már a küszöbünkön van. Szaszkó Gabriella elhivatott író, akinek immáron hetedik regénye fog nyomtatásban megjelenni. A mű a Végtelen címet kapta és elmondható róla, hogy messze túlmutat a Pennington-testvérek világán. Újszerű és formabontó, de beszéljen helyettem a fülszöveg:


Daniel Pollack negyvenhárom éves zongoraművész, aki hat éve, felesége halála óta nem hagyta el tóparti háza biztonságát szorongásos betegsége, agorafóbiája miatt. Tetőtéri hangszigetelt szobájában komponál magányában. Tinédzser fiával, Aaronnal úgy élnek együtt, mint két idegen.

Akkor változik meg minden, amikor Danielt különleges kísérletre kérik fel. Egy új tudományos áttörés bebizonyította a lélekvándorlás tényét, létünk örökkévalóságát és kifejlesztettek egy olyan szert, ami lehetővé teszi az utazást a korábbi életekbe. Daniel eleinte ódzkodik, de mivel szeretne visszatalálni a fiához, végül úgy dönt, részt vesz a kísérletben és az ahhoz kapcsolódó terápiában. Bele is vág az életek közötti utazásokba, melyek során számos megrázó élményt kell újra megtapasztalnia, és sok titokra derül fény.

Időközben megjelenik az életében a fia barátnője, Hazel, akivel kapcsolata az első pillanattól kezdve különös. Összemosódik jelen és múlt, és kétségessé válik, hogy a kísérlet végül segítségére lesz-e Danielnek, vagy épp romba dönti az életét.


A hideg is kirázott a sorokat olvasva. Én már nagyon kíváncsian várom, mit tudott ebből a szituációból kihozni a szerző. A várakozás élményét pedig még inkább fokozza a mesterien megalkotott borító, mely csak úgy vonzza a tekintetet. A stílusa eltér az eddigiektől, ezzel is alátámasztva, hogy ez az eddigiektől független történet. 


S hogy mikorra várható? Viszonylag hamar fog érkezni: idén júniusban. A szemfülesek és szerencsések már a könyvhéten, személyesen is megvehetik a Maxim kiadó standjánál és kis szerencsével még dedikáltathatják is - csupán jó helyen kell lenni jó időben. :)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése