2020. július 5., vasárnap

Júniusi Összegzés & Júliusi Tervek | 2020



A nyár első hónapja nyomtalanul eltűnt. A megtalálónak lehet jutalmat kellene felajánlanom. Ebben a hónapban úgyszólván semmire nem volt idő. A napok csak teltek, rohantak el mellettem, én pedig csak egyhelyben állva próbáltam őket megszólítani - sikertelenül. Rengeteget dolgoztam, ami kivett belőlem minden energiát. Sokszor kaptam magam azon, hogy csak ülök, bámulok ki a fejemből és észre sem veszem, hogy megint eltelt az idő. Házimunka és munkaidő. Ez tett ki mindent. Még csacsogni sem volt nagyon jelenésem a családommal, az olvasás is érezhetően a háttérbe szorult. De az életnek vannak ilyen időszakai, mikor úgy érezzük, hogy mindenki halad, csak mi nem. Én most kerültem bele egy ilyen örvénybe, de reménykedem, hogy a következő hónap már nem erről fog szólni és sokkal pozitívabb hírekkel szolgálhatok. Nos, nézzük csak, mit sikerült teljesítenem az általam kijelölt várólistáról:



ALWYN HAMILTON: A SZULTÁN FOGLYA
SOMAIYA DAUD: MIRAGE - A TÖKÉLETES HASONMÁS
SARAH ADDISON ALLEN: SUGAR QUEEN - ÉDES ÉLET
MIRIAM TOEWS: NŐK BESZÉLGETNEK
SZABÓ MAGDA: AZ ŐZ

A hónapra több izgalmas olvasmányt jelöltem ki magamnak, de sajnos éppen csak a fele lett meg, ugyanakkor ezen három kötet mellé még nyúlfarknyi belefért:

PAPP DÓRA: SZABADESÉS

Hat történet, ami messze elmarad a szokásos mennyiség mellett, de igazából azon is csodálkozom most, hogy ennyi összejött. Az értékelésekkel természetesen kissé elmaradásban vagyok, de igyekszem minél előbb pótolni.  
A követekező hónapra reményeim szerint sikerre viszem a terveimet. Bár nem érzem magam teljesen késznek a hosszabb történetekre, mégis jó pár felkerült a listámra. Ha kivergődök a gödörből, biztos menni fog. Reméljük, hogy így lesz.


R. F. KUANG: SÁRKÁNYKÖZTÁRSASÁF (MÁKHÁBORÚ 2.)
CARLOS RUIZ ZAFÓN: A KÖD HERCEGE
NEIL GAIMAN: ÓCEÁN AZ ÚT VÉGÉN
MÉSZÖLY ÁGNES - MOLNÁR T. ESZTER: AZ EMBEREK ORSZÁGA - KALAALLIT NUNAAT
AMÉLIE NOTHOMS: SZÍVED GYÖTÖRD
CSÓTI LILI: HETEDVÉRIG

A kijelölt olvasmányok között szerepel két olyan regény is, mely a merítés-díj ifjúsági kategóriájában a top10-be jutott. Ezeket biztos, hogy számba fogom venni, ha törik, ha szakad, hiszen mint zsűritag ahhoz, hogy megfelelő képet tudjak majd visszaadni, szükséges minden művel megismerkednem, ami esélyes a dobogóra. 
A további történetek között szerepel régen vágyott megjelenések, amikhez szintén sok reményt fűzök. Bár a hétvégék igencsak be vannak táblázba, családlátogatástól kezdve az esküvőig minden szerepel a listán, szerencsére lesz egy olyan hét, amikor elmerülhetek a hobbim által nyújtott relaxációs célzatú énidőmbe, ugyanis szabadságon leszek, konkrét program nélkül. Úgy érzem, rám is fér egy kis feltöltődés. Remélem, hogy sikeres lesz.

Ti mit terveztek olvasni a hónapban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése