2017. szeptember 13., szerda

Nyári összefoglaló

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy már vége is van a nyárnak... Csak úgy elszaladt az idő... Szóval lássunk is neki, mik történetek az elmúlt három hónapban:

- részt vettem egy új könyvesbolt megnyitásában
- voltunk nyaralni családostul a Balatonnál
- megreformáltam a blog oldalát
- létrejött a blogomnak az instagram fiókja
- nyertem két könyvet
- s 27 új könyv került a polcomra

A nyár a lehetőségek évszaka. A szabadságé. Ki kell használni minden lehetséges pillanatát, s tartalmasan eltölteni. Élvezni a Nap melegét és a víz hűsítését. Új dolgokat kell felfedezni, és persze végre tudunk a szabadban is egy jót olvasni egy jeges limonádé társaságában.
Magam is többször kiültem a mellettünk levő parkba egy-egy jó könyvvel. De lássuk csak, mit mondanak a számok:

Július 1. és augusztus 31 között
- 36 könyvet olvastam el, ami összesen
- 12 068 oldalt jelent.
- 11 érdemelte ki az öt Csinges értékelést.
- 7 lett kiemelt kedvenc
- mindegyik megütötte a szerethető szintet (!)
- 9 magyar író tollából származott

S akkor jöjjenek azok, amiket jó szívvel ajánlanék olvasásra:

Az első helyen egy magyar író tollából származó mű áll. R. Kelényi Angelika neve már nem ismeretlen szerintem senki számára, hiszen egy nagyon tehetséges magyar írónőről beszélünk, aki nem marad meg az általános témáknál, hanem új, még fel nem fedezett vizekre evez, s ismeretlen tájakat mutat be az olvasónak. Jelen könyvében, Az ártatlanban Báthory Erzsébet udvarában kötünk ki, ahol rejtélyes dolgok történnek: folyamatosan tűnnek el az ott szolgáló lányok. Flóra, miközben a testvére után nyomoz, megismerkedik Marianival, a vonzó idegennel, s a Sors mindig úgy hozza, hogy együtt kell fényt deríteniük arra, mégis ki áll a gyilkosságok mögött.
Egyszerűen csodálatos, olvasmányos történelmi regényt tartunk a kezünkbe. A borító ne tévesszen meg senkit, nem egy könnyed, bokavillantós, minden mosolyra elájulós romantikus könyvet tartunk a kezünkben! Bátran merem ajánlani a férfi olvasók számára is!
S még egy csodálatos hírt szeretnék megosztani veletek: a sorozat második része nemsokára megjelenik, sőt, már a harmadik része is előrendelhető státuszba lépett. Ne habozzatok, kár lenne megfosztanotok magatokat egy ilyen izgalmas regénytől!

Nem sikerült még meggyőznőm Téged? Akkor kattints ide a teljes véleményemért.

~~~~°~~~~~~°~~~~~

Számomra a nyár egyik legnagyobb slágerkönyve az Egy kutya bakancslistája volt, mely a Libri kiadó gondozásában jelent meg. Mostanában felkapottak lettek a kutyás történetek, így kicsit tartottam tőle, hogy egy olyan történetet fogok kapni, amit már máskor is olvastam, de szerencsére minden várakozásomat felülmúlta. Giselle története egyszerűen páratlan. 
Nagyon tetszett, hogy a történetet a gazdi egészen az alomból történő kiválasztástól viszi a végső pontig. Gyönyörűen kifejezi, mennyit képes adni egy kutya az életünkhöz. Támaszunk lehet a nehéz napokon. Velünk örül a vidám pillanatokban. S végletekig hűséges hozzánk. 
S még személyesebbé tud válni, mivel igaz történetről beszélünk. Az írónő a saját tapasztalatait vetette papírra, az érzéseiből merített energiát a könyv megírásához. Csodálatos munka! Kötelező olvasmány minden kutyabarát számára!

Ha kíváncsi vagy a teljes véleményemre, akkor kattints ide.

~~~~°~~~~~~°~~~~~

Evezzünk egy kicsit más vizekre is. Láttunk már egy történelmi regényt és ha úgy nézzük, akkor egy életrajzit is. Mindkettő csodás. A következő pedig egyszerűen mesés lesz!
Edith Pattou könyve a Ciceró Kiadó gondozásában jelent meg a tavalyi év végén. Az Északfi engem már akkor nagyon megfogott, de csak idén nyáron nyílt lehetőségem rá, hogy a kezeim közé kapjam, és megvizsgálhassam. Az egyik legjobb meseregény amit olvastam! Ezt bizton állíthatom! Csodálatos világot épít fel, mondákra és babonákra alapozva. Minden család polcán ott kellene lenni. Egy biztos: ha lesz egyszer gyermekem, kívülről fogjuk fújni ezt a mesét, annyiszor fel fogom neki olvasni - majd később ő nekem. 
Ha érzitek még magatokban a gyermeki éneteket, mindenféleképp vegyétek fontolóra ezt a művet is. Kicsiknek és nagyoknak. Gyerekeknek és felnőtteknek. Mindenkinek. Egyaránt.

A könyvről írt értékelésemet ide kattintva értheted el.

~~~~°~~~~~~°~~~~~

Josh Malerman mára már egy sikeres szerzővé vált. Többek között az ő tollából származik a Madarak a dobozban is, melynek egyedi világa nagyon jól bemutatja, hogy Malerman nem egy átlagos figura. A könyveiben mindig egyéni témákat feszeget, mindenféle klisék nélkül. Emellett a fogalmazásmódja sem általános. Kétféle ember létezik: aki szereti a munkásságát és aki nem. Nincsen köztes állapot.
A Ház a tó mélyén egy nagyon megosztó regény lett. Ha eltekintünk arról, hogy thriller besorolású, és csak elkezdjük olvasni, mint egy kikapcsolódási pont, akkor csodás dolgokat élhetünk át. 
Az egész könyv egy hatalmas metafora a szerelemre. Hihetetlen módon van felépítve. Mivel rövid történetről beszélünk, akár egy ültő helyben is végére lehet érni, de még napokig magunkkal visszük a mondanivalóját. Ha képesek vagyunk értékelni. 
Az idei év egyik legmeghatározóbb olvasmánya volt a számomra.

Szeretnél kicsit nagyobb rálátást, mielőtt belekezdenél? Kattints ide az értékelésemért.

~~~~°~~~~~~°~~~~~

Éppen nem vágysz semmiféle világmegváltásra? Nem szeretnél egy könyvön sokat gondolkodni, talán sírni? Akkor megtaláltam a következő olvasmányodat! J. K. Smith debütáló regénye tökéletes lesz a számodra!
A Szerelem hirdetésre egy könnyed, romantikus olvasmány, amit otthon a kényelmes fotelben, a takaró alatt olvasva visszahozza a nyár utolsó sugarát, hogy még egy kicsit megmelengesse a szívedet.
Az írónő rendkívüli tehetséggel van megáldva, amit nem volt rest használni, így született meg ez az édes kis könyv, aminek várható a folytatása is - a rajongók reményei szerint hamarosan.
Olvasás közben biztos eszedbe fog jutni a régen csapból is folyó dadus sorozat. Ha azt szeretted, biztosan ezt a könyvet is fogod. A humora ízig-vérig magyaros, így nem szűkölködik a ránk jellemző szófordulatokban, ami külön felüdülést jelent, hiszen a mai magyar írók többsége próbálja levetkőzni ezt, s szereplői szájába olyan szavakat adni, mintha lefordított könyvről lenne szó. 
Egyedi kis fényfolt, egy kis boldogság a szürke napokra. Ez jellemzi Judit művét.

Érdemes elolvasni! Tényleg. Nem hiszel nekem? Hadd beszéljen akkor egy kicsit még az értékelésem. Kattints ide érte.
~~~~°~~~~~~°~~~~~

Vártátok már, mi? Ismertek már annyira, hogyha Elle Kennedy könyv jelenik meg magyarul, akkor én rávetem magam és az egekig magasztalom. 
A Baklövés máshogy volt jó, mint a Deal. Míg az utóbbi egy mélyebb problémát dolgoz fel, s humoros köntösben tálalja, addig a Mistake egy átlagos lány átlagos életét rázza fel egy szexi, de amúgy átlagos srác által. 
Hibáznak. Rengeteget hibáznak. Küzdeni kell Logan-nek, hogy újra övé lehessen a lány, de pont ettől szép történet.
Sokan megvádolják, hogy túl sok benne a klisé. Lehet. Ezt aláírom. De Elle Kennedy képes ezt olyan formában felhasználni, hogy ettől független nagyon is élvezhető marad a műve. 
Minden sorát szerettem. Türelmetlenül várom, hogy az Off-Campus sorozat következő részét is olvashassam az anyanyelvemen. 
De addig is érkezik az írónő egy másik sorozata, amiben hercegek lesznek terítéken. Koronás szexis férfiak.... Grrrr...

Ha értelmesebb értékelést szeretnél róla olvasni, kérlek, kattints ide.

~~~~°~~~~~~°~~~~~

Igen-igen-igen... Megint egy R. Kelényi Angelika könyv. Igen, az egyik kedvenc írónőm. De igazán megérdemli az elismerést!
Az agyam eldobom című regényében Angelika teljesen őszintén beszél a pánikbetegségéről. Igen, a saját problémáját tárta az olvasók elé, amiért hatalmas hálával tartozunk az írónőnek. A mai világban rengetegen szenvednek ettől az alattomos betegségtől, s sokan közülük nem kapnak megfelelő segítséget, mert a családjuk elintézi egy legyintéssel, hogy túlreagálja a dolgokat. Viselkedjen végre rendesen.
Angelika bővített kiadású könyve segíthet ezeknek az embereknek. Megmutatja nekik, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal és egyfajta terápiás jelleggel bír. Segíthet a feldolgozási folyamatban, kiutat mutathat a bajból. Mindenki számára kötelező olvasmány.
Emellett egy olyan humoros köntösbe bujtatta az egészet, hogy képtelenség mellette egy vállrándítással elmenni.

Az értékelésemet az alábbi ponton érheted el: kattints ide.

~~~~°~~~~~~°~~~~~

S végül, de nem utolsó sorban szeretném figyelmetekbe ajánlani egy igazi ínyencséget. 
Kékesi Dóra első könyve, A holnap érintése egy csodálatos történelmi romantikus történet a nem is annyira régmúltból. A témaválasztása rendkívül egyedi, hiszen az 56-os forradalmat veszi alapul. 
Biztos nem egyedül vagyok az olvasók között, akinek egyik családtagja átélte a forradalmat, illetve abban a korszakban született.
Történelem órán is rengetegszer átrágjuk magunkat az eseményeken, betanuljuk a pontokat, az ünnepi megemlékezéseken részt veszünk, még érezzük át teljes mértékben a történetet.
Kékesi Dóra képes volt arra, hogy a történelmet olyan közelségbe hozza, hogy az beegye magát a bőrünk alá és egy újfajta szemléletből tekintsünk rá. 
Megszólítja a szíveket.
A könyv nemsokára meg is fog jelenni, az előzetes tervek alapján szeptember 27-én.

A teljes előolvasásért kattints kérlek ide.

Mint látjátok, ez a nyár a magyar szerzőkről szólt. Több külföldi könyvet is kézbe vettem, de a fentebb kiemeltek voltak azok, amik teljes mértékben le tudtak kötni, illetve valamivel képesek voltak kiemelkedni a többiek közül. 
A bemutatási sorrend nem számottevő, az olvasásaim időpontját vettem alapul.

Köszönöm, hogy velem tartottatok (:


3 megjegyzés: