2017. március 14., kedd

Téli összefoglaló - Havas kedvencek

Sziasztok!

Egy új rovatot indítok el ezennel, ami hát... nem lesz túl gyakori, mindössze évente négy bejegyzést fog tartalmazni. Számba veszem évszak bontásban az elolvasott könyveket többféle szempontból, majd kiemelném az adott időszak kedvenceit. 
Kezdjük a télivel, tehát a december 1. és február 28. között elolvasott könyvekkel.

E három hónap alatt:

- 39 könyvet olvastam el, ami összesen
- 12754 oldalt jelent.
- 29 érdemelte ki az öt Csinges értékelést.
- 15 lett kiemelt kedvenc
- 5 nem ütötte meg a szerethető szintet
- 17 könyv magyar író tollából származott

S akkor jöjjenek azok, amiket jó szívvel ajánlanék olvasásra:


Anne Bishop művét a Twister Media kiadóbak köszönhetően olvashattam el. Egyáltalán nem vártam tőle semmit. Érdekelt a fülszöveg alapján, illetve megfogott a borító. Jóval többet kaptam tőle, mint amire számítottam. Ha egy igazán egyedi regényt keresel, ami nem csöpög a romantikától, helyette inkább  egy izgalmas cselekményszálú történetet olvasnál, ami rengeteg természetfeletti lénnyel van tömve.... Jobbat keresve sem találhatsz! Teljesen magával ragadott és tűkön ülve várom a folytatást. Akik tartanak a függővégtől, azok se aggódjanak, mert igaz, hogy a falat fogod kaparni, mire a végére érsz, annyira beszippant, de egy szép kerek történetet kapunk. Egy nagyon jól megírt sorozat első kötete!
Az értékelésemet ide kattintva érhetitek el.

Első Tánc egy első könyves magyar írónőtől, első hazai olvasásom ebben a turnusban. 
Baráth Viktória debütálása nagyszerűre sikerült! Engem nagyon megfogott a téma, és az, hogy a karaktereink nem tökéletesek, hanem teljesen emberszerűek. Illetve fontos pont volt nálam, hogy a főszereplőnk nem tévedhetetlen, hibát hibára halmoz, de a végére igenis felismeri őket és emelt fővel lépked tovább a saját ösvényén. Szintén várom a folytatást és már most szorítok Zoey-nak, hogy megtalálja a boldogságát. Mert hiszem, hogy valahol vár rá, mert igazán megérdemli!
Emellett köszönöm az írónőnek mind azt a kedvességet és szeretetet, ami árad a válaszleveleiből, illetve a sok segítséget az életem különböző területein. Köszönöm Viki, hogy számíthatok rád, legyen szó egy írásom értékeléséről vagy egy szívességről, vagy akár egy interjú szerűségről! :)
Ha kíváncsi vagy az értékelésemre, akkor kattints ide.

Ez a kötet szintén egy nagy mérföldkő volt az olvasási komfortzónám terén, hiszen Cserjési Petra első regénye érte el nálam az áttörést: most már nyitok a krimik felé is, és meglepően tapasztaltam meg, hogy mennyire élvezem ezt a kategóriát is!
A történet kiemelkedő aspektusa, hogy Magyarországon játszódik, magyar karakterekkel. Végig izgalmas, úgy olvastatja magát, hogy egy pillanatra sem lehet elengedni, s a legvégén is még tövig rágja az olvasó a körmét, mert egyszerűen képtelenség rájönni, hogy ki is lapul a gyilkosságok hátterében. 
Emellett a borító szemet gyönyörködtető, szintén magyar tájkép. :) 
Nagyon várom már a következő kötetet, melyben újra elmerülhetünk ebben a nem mindennapi, izgalmakkal teli világban. 
Az értékelésemet ide kattintva tudjátok elolvasni.


Az idei év egyik legnagyobb meglepetése volt számomra Szurovecz Kitti nemrég megjelent regénye. Alapvetően az évszak hangulatához tökéletesen illeszkedik már a borító és a cím is, illetve a könyv is téli időszakban játszódik, szóval tökéletes választás egy hideg estére, takaróval borítva, forró kakaót szorongatva. 
Nem egy könnyed olvasmány. Lelkileg megvisel. Szétzúzza a szíved, majd összerakja és egy olyan lelki támogatást nyújt, amivel könnyebbé válik az életed. Sokan nem értik meg, elhamarkodottnak tartanak benne jó pár lépést, de sajnos a valóságban is így van ez egy borderline-os személyiséggel. Kitti teljesen életszerűen adja vissza ezen kapcsolatot. Annyit kérek tőletek, nyitott szívvel olvassátok Mert igenis megéri! Csodálatos történet a maga nevében! Az év első kedvence lett nálam!
De az értékelésemben jobban kifejtettem, mire gondolok. Ha érdekel, kattints ide.


 Ezt a könyvet karácsonyra kaptam egy kedves barátnőmtől. Biztos vagyok benne, hogy tisztában van azzal ,hogyha nem kapom meg tőle, akkor nem olvasom el egyhamar. Úgy egy éven belül, de lehet még azon túl sem. Egyszerűen taszított ez a borító, annyira komolytalan. Na meg az ahatalmas LOL felirat az elején enyhén szólva is kibroító. De itt mutatkozik igazán meg, hogy nem minden a külcsín. Egy olyan történetet olvashattam @Biry-nek hála, amit szinte azonnal újra akartam kezdeni. Nagyon izgalmas, hihetetlenül olvastatja magát, egyszerűen letehetetlen. 
Feléledt a bennem lakó tinédzser, aki sikítva, ugrálva szurkolt Ellának, hogy az élete helyre jöjjön újra. A borító nagyon megtévesztő, nem egy könnyű témát ölel fel, de mégis olyan köntösbe van tálalva, hogy kortalanná válik. Minden korosztályt megcéloz és szerintem nincs olyan romantikus lélek, aki el tudna menni e történet mellett csak úgy. Mindenkit megérint.
Érdekel a teljes véleményem? Akkor kattints ide.

Kody Keplinger műve sokak által nem kedvelt. A DUFF volt az egyetlen újraolvasásom ebben az időszakban. Számomra mégis nagy jelentőséggel bír ez a kötet. Nem azt mondom, hogy nincsenek hibáai, mert Bianca viselkedése tényleg engem is néha kiborít. De meg tudom érteni. Ez a könyv segített anno egy nehéz időszakot túlélni. Ennek hatására kezdtem máshogy tekinteni magamra. Visszaadta az önbecsülésemet, amiért örökre hálás leszek neki.
A DUFF egy tanulságos történet, ahol nem egy tökéletes, szőke pompon lány a főszereplőnk, hanem egy szkeptikus, átlagos lány. Megmutatja, hogy mindenki megtalálhatja a boldogságát, ha küzd érte. De ennek az első lépése önmagunk elfogadása. Lehet sok klisé elemet tartalmaz és kiszámítható. De a maga nevében fenomenális! 
Az értékelésemet ide kattintva érhetitek el. 

S a tél utolsó szenzációja Jessica Park régebbi, de nem ósdi regénye. Több éve már, hogy megjelent, de az első része is az ősszel került a kezembe. Karácsonyra, @nikkytikky barátnőmtől megkaptam a folytatást, aminek hihetetlenül örültem. Alig vártam már Celeste történetét! 
Mit ne mondjak, teljesen elvarázsolt. Ez a lány fantasztikus. Nem az a tipikus fiatal, sok problémával meg kell küzdenie. A démonai legyőzésekor bevallom, én is elpityeredtem egy kicsit. Együtt tettük meg a nehéz lépéseket és együtt szabadultunk fel.
Az egyik legnagyobb kedvencemmé lépett elő. 
Celeste története egy délutáni kikapcsolódás. Készülj, nem fogod tudni letenni! Magával ragad, bneszippant, majd mosolyogva teszed le, mikor az utolsó oldal végére értél.
Felkeltettem az érdeklődésedet? Kattints ide az értékelésemért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése