2018. augusztus 1., szerda

Júliusi Összegzés & Augusztusi Tervek


Immáron túl vagyunk a nyár közepén, lassan, de biztosan haladunk az ősz felé. Az iskolásoknak ez kevésbé jó hír, hisz lassan végéhez közeledik a szabadságuk. Ám még van egy teljes hónap, érdemes ezt a végsőkig kihasználni. Mivel én már a dolgozók táborát erősítem, így a nyár vajmi kevésbé más, mint az év többi része, ugyanakkor a finom meleg, s a simogató napsugarak engem is jobb kedvre derítenek. Szeretném még a nyári olvasmányaim számát feljebb tornázni. Úgy látom, egész jól sikerül az előre kijelölt tervek hellyel-közeli tartása, így most sem maradhat el. De előtte nézzük csak, hogyan teljesítettem az előző hónapban.


Az előre megjelölt kötetekkel szépen haladtam. A hatból ötöt sikerült elolvasnom. Az utolsó kötet, Marissa Meyer újdonsága, a Szívtelen viszont kifogott rajtam. Bevallom, belekezdtem, de úgy negyven oldal után leraktam. Nem volt rossz, szép nyelvezet jellemzi, s igényesen van megfogalmazva, ám az alaptéma nem tudott kellőképp lekötni, így inkább félreraktam, s más olvasmány felé fordultam, mely jobban megragadta a lényemet. Tehát, ha úgy nézzük, e hónapban az előre kijelölt összes könyvet legalább megforgattam.

Tehát júliusban a következő olvasmányok élményeivel gazdagodtam:

RUTAI GÁBOR: KÖLTŐMATA
GAURA ÁGNES: TÚLONTÚL

Ezeken kívül még sikerült befejeznem az első német nyelvű olvasásomat is, melyre Bruce W. Cameron: Bailey című könyvét választottam ki. Döcögősen, de végére értem, s roppant büszke vagyok magamra, noha nem egy hét volt, mire végeztem vele.

Ebben a hónapban bőven túlteljesítettem magam, s még én is rácsodálkoztam, hogyan lehetséges, hogy ennyi könyvön átrágtam magam. Az éjszakai alvatlanságra és a betegség miatti kényszerpihenőre fogom a jó teljesítési arányt.
Ha a címekre kattintotok, akkor elérhetitek az értékeléseket is. A Túlontúlhoz még nem született meg, ám hamarosan az is fel fog kerülni, illetve Rutai verseskötetéhez sincs értékelés, mely nem is várható. Ugyanakkor mindenkinek ajánlom! Roppant szórakoztató.

S akkor megmutatnám nektek, mely értékelésekre számíthattok augusztusban a blogom oldalán. Ezt most elég nehéz volt összeválogatni, mert még igazán magam sem gondoltam végig, mire vágyom, de talán sikerült összehozni egy olyan listát, ami minden életkedvben megállja a helyét.

Az augusztusban tervezett olvasmánylistám tételesen:

CATE WOODS: BÁRCSAK ISMERNÉLEK!
ROSE TREMAIN: GUSTAV-SZONÁTA
KEVIN HEARNE: TRICKED - ÁTVERVE
SARAH PERRY: AZ ESSEXI KÍGYÓ
MO HAYDER: A BÁBU
MINKA KENT: A LESKELŐDŐ

A mostani listámon található egy romantikus és egy fantasy, kettő szépirodalmi és három thriller. Ezekkel vagyok jelenleg a leginkább elmaradva, bár ez sosem jelenti azt, hogy ezekhez lesz kedvem. No, majd meglátjuk.
S egy képre is összeszedtem, melyeket tervezem augusztusban.


Nemsokára jövök a júliusi élménybeszámolóval is, de addig is várom a válaszokat: 
ti miket olvastatok, illetve miket terveztek a közel jövőben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése