2018. július 4., szerda

Júniusi Összefoglaló


Sziasztok!

Tegnap összegeztem, miket olvastam el a hónapban, illetve összeállítottam a júliusi terveimet is. Most szeretném veletek megosztani, melyek voltak a legkiemelkedőbb élményeim a nyár első négy hetében. 

De mielőtt belevágnánk, megmutatnám újra a listát, mik kerültek sorra júniusban:

TOMOR ANITA: ÁLMODTAM MÁR RÓLAD

Sajnos sikerült több olyan kötetet is kifognom, amik nem feleltek meg az igényeimnek, sőt, volt olyan, amitől egyszerűen a hajamat téptem már, annyira felidegesített. De, mint mondtam, kellenek ezek az "anti-élmények" is, hiszen így jobban értékelem a nekem megfelelő olvasmányokat, illetve tovább tudom csiszolni a kialakult stílusirányzatomat.
De természetesen nem csak kiemelkedően negatív véleményeim voltak, hanem csodálatos élményeim is. 
A következő könyvek azok, amik júniusban kiemelt helyet kaptak a szívemben:

Papp Dóra könyvheti újdonsága első pillantásra meggyőzött, afelől, hogy el kell olvasnom. A borító igazi mestermunka, mely minden részletében szorosan kapcoslódik a könyvhöz. Már itt látszódik, hogy nagyon egyedi olvasmányról beszélünk. A főszereplő, Norbert egy nem átlagos szinte felnőtt srác. Norvég istenekben hisz, az ő elveik alapján él. Több nagy súly is nyomja a vállát, melyeket hősiesen hordoz magával. Egyedi gondolkodásmódja miatt sosem tudhatjuk, mi lesz a következő lépése. A regény utolsó oldalára sem voltam képes igazán kiismerni, nem láttam a fejébe, mint ahogy az szokott lenni. A Bolyongó nem csak egy iskolai szerelem története, sokkal több annál. Fontos témákat érint, mint például a negatív diszkrimináció, a közösség ereje, s önmagunk megtalálása. A regény címe szorosan kapcsolódik a történethez. 
Ha nyitott és elég érett vagy egy újfajta bolyongásra, akkor mindenféleképpen ajánlom figyelmedbe ezt a nagyszerű könyvet.

A teljes értékelésemet ide kattintva érheted el.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Itt van végre a nyár, lassan jön a véget nem érő kánikula is. Az ember ilyenkor, ha teheti, menekül valami hűvöst hozó helyre, például vízpartra, ahol egy kiadós fürdés után, a napernyő alatt pihengetve kézbe vesz egy könyvet, kikapcsolódás céljából.
A kamaszoknak a legkiválóbb nyári szórakozást nyújtja Király Anikó első könyve, a Strand, papucs, szerelem. A regény főszereplője, Bogi egy teljesen átlagos kamasz. Elvált szülei között megvolt az eddig jól bevált menetrend, ám ez ezen a nyáron teljesen felborul, mikor kiderül, hogy édesapjával a megszokott két hét helyett két teljes hónapot kell eltöltenie. S ha még ez nem elég, akkor fűszerezzük meg egy pusztulásra ítélt kempinggel, egy esernyőszakértő nyakibláb fiúval, egy új családtaggal, s egy bukásra ítélt tiltólistával. 
Király Anikó rengeteg humorral megfűszerezve mutatja be Bogi nyarát, mely sok meglepetést tartogat mind a főszereplő, mind az olvasó számára. A regényben felvetődő témákat mind komikus köntösben tálalja, így tökéletes nyári kikapcsolódásnak bizonyul.
Utazz el te is Bogival Balatonfüredre, s éld át az igazi Vadkacsa-élményt!

A teljes értékelésemet ide kattintva érheted el.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

S végül, a sok bolondos, könnyed regény után szeretnék nektek bemutatni egy mostanában megjelenő pszichothrillert is. Ker Dukey és K. Webster, ha összefog, ott kő kövön nem marad. Az Ellopott babácskák egy hihetetlen koncepció. A könyv fülszövege tökéletesen megadja az alaphangulatot. A versbe szedett ismertető borzongást vált ki a leendő olvasóból. A könyv Jude történetét meséli el onnantól, hogy sikerült kiszabadulnia Benny karmaiból. Immáron, mint nyomozó tevékenykedik, s próbál húga nyomára bukkanni. Az események forgatagában mindig nyerünk egy apró bepillantást a múltba is, miket élt át, míg játékbabaként funkcionált. Ezek a kis, ám erőteljes részek a regény folyamán több részletre lettek elosztva, hogy folymaatosan fokozzák az olvasón a nyomást, illetve egybe leírva bizonyosan túlságosan erőssé vált volna. Kellenek a kisebb megszakítások, hogy kellőképp fel tudjuk dolgozni, beépítsük a tudatunkba, s a hozzáállásunkat átformálva akarjuk mi is Benny fejét venni. A könyv több meglepő fordulatot is tartalmaz, melyek erős reakciót váltanak ki az olvasóból. Ám ne felejtsük el, hogy sorozatról beszélünk, így a függővég adott.
Pszichothriller rajongóknak kötelező olvasmány!

A teljes értékelésemet ide kattintva érheted el.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

S hát ebben a hónapban most csak ennyi lenne az ajánlólistám. Remélem, azért ezen is találtatok olyat, ami felkeltette az érdeklődéseteket.

Nektek mi volt a legmeghatározóbb júniusi olvasmányotok?
A válaszokat kommentben várom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése