2018. március 10., szombat

Az első Oscar-díjam

 Kedves Jelenlevők!

Nem is tudom, hol kezdjem. Teljes meglepetésként ért ez a díj, hiszen nem is tudtam arról sem, hogy jelöltek a 2018-as év Oscar-díjakért folytatott versenyben egy kategóriában. Beszéddel nem készültem, de megpróbálom a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből, s önmagamból.
Azt hiszem az ilyen köszönőket mindig a támogatók felsorolásával szokták kezdeni, szóval ezennel szeretném megköszönni minden lelkes kis olvasómnak, hogy magamnak tudhatom ezt a csodás pozíciót. Ezen felül köszönöm a családomnak, akik előbb támogatták az olvasást, mint a tévézést. Köszönöm, hogy nem vették észre, mikor tanulás helyett is a könyvtári könyveket bújtam. Köszönöm a középiskolás osztálytársaimnak, hogy megosztották velem a legutóbb tapasztalt élményeiket, s lehetővé tették, hogy én is átéljem a kalandokat. Köszönöm a barátaimnak, hogy sosem haragudtak meg, ha pár percnyi szünetet kértem, hogy még az adott fejezetet be tudjam fejezni. S köszönöm a munkatársaimnak, akik nem néznek rám kérdő tekintettel, mikor reggel könyvvel a kezembe állítok be dolgozni, majd az egész napos könyvtapizást megszakítva ebéd szünetben folytatom az olvasást. Köszönöm a buszmegállóban mellettem álló idegeneknek is, hogy egy percre sem zavarnak meg, s meg sem próbálnak kizökkenteni a könyves-függőségemből még utazás közben sem. S köszönöm a páromnak, aki hősiesen cipeli utánam egyik albérletből a másikba a tetemes gyűjteményemet, s hogy minden nap összeszedi helyettem is a lakás különböző pontjain széthagyott köteteket. S köszönöm drága Viola Gina Veronikának, aki örök időkre lestoppolta az "egyetlen Nyuszifülem" becenevet.

Ezenkívül köszönettel tartozom annak, aki először rájött, hogyan lehet hasznosítani a kávébabot. Sok átolvasott éjszakát köszönhetek a szarvasi kotyogós kávéfőző gyárnak és a Nescafé-nak egyaránt. Ha egyet kérhetek: sose hagyjátok abba a kókuszos 3 in 1 forgalmazását! S köszönöm az energiaital gyártóknak is, hogy egy-egy unalmasabb epizódon átsegítettek. Köszönöm a Milkának és a Bocinak, hogy örök támogatóként jelen vannak.
S szeretném megköszönni a kiadóknak is, akik ezt a sok csodálatos alkotást eljuttatják hozzánk! Köszönöm a kedvenceimnek, hogy ennyire segítőkészek, s bármikor fordulhatok feléjük egy kis információért. 
Köszönöm az íróknak, hogy sosem fogy el a fantáziájuk, s minden nap újabb alkotáson törik a fejüket, hogy kielégíthessem a szellemi szükségleteimet. 
Az évek során több száz könyvet olvastam el, s a javára azért emlékszem is. A blogom nagy segítség is, hiszen bármikor visszaolvashatom, milyen benyomást tett rám egy-egy alkotás. Néha fogom a fejem, hogy milyen bután fogalmaztam, mennyire kezdetlegesek az első bejegyzések, de máskor csak dagad a mellem, ha sikerül szavakban visszaadnom a gondolataimat. Úgy hiszem, sokat dolgoztam azért, hogy ezt a díjat elnyerhessem, de álmaimban sem gondoltam, hogy én tudhatom majd 2018-ban a No. 1. Könyvmoly titulust. Köszönöm még egyszer a lehetőséget! S köszönöm, hogy mostmár fizikai kivetülései is van az álmaimnak!
 S kedves látogatóim, készüljetek: ha otthonomba betértek, az első, amit az arcotokba nyomok, az én kis Könyvmoly Oscar-díjam lesz! (Mint Leonard az Agymenőkben, a kis fizika kupájával.)

Köszönöm ezt a csodás születésnapi ajándékot Gina, ezt sosem fogja, semmi sem überelni! Nem, még a rózsaszín nyuszis toll sem! :)

 

2 megjegyzés: